Helsinki, tulijoiden kaupunki

Olen itse kotoisin Helsingistä mutta ajattelen silti, että Helsinki on luonteeltaan tulijoiden kaupunki. Ihmiset muuttavat tänne töihin ja opiskelemaan – toteuttamaan tavoitteitaan ja haaveitaan. Tämä toiveikkuus tekee kaupungin rakentamisesta innostavaa.

Olen näissä vaaleissa ehdolla Helsingin pormestariksi. Haluan, että tulevaisuuden Helsinki on kasvava ja elinvoimainen kaupunki, joka toivottaa jokaisen tervetulleeksi ja tarjoaa tasa-arvoiset koulutusmahdollisuudet kaikille.

Haluan olla tekemässä Helsinkiä, joka rakentaa uusia asuntoja, kouluja ja päiväkoteja. Helsingin ylpeys on, että koulut ja päiväkodit ovat hyviä eri puolilla kaupunkia. Helsinkiläiset lapset saavat laadukasta opetusta ja huolehtivaa varhaiskasvatusta riippumatta siitä, missä  kaupunginosassa he asuvat.

Kaupunki, joka kasvaa ja jossa on erilaisia ihmisiä, on houkutteleva myös yrityksille.

Helsinki on kaupunki jossa ihmiset taustastaan riippumatta voivat ponnistella kohti omaa hyvää elämäänsä. Helsinki ei ole rasismin kyllästämä kaupunki, vaan sellainen jossa ihmisillä on tilaa olla sitä mitä he ovat.

Ilmastonmuutosta torjutaan kaupungeissa. Haluan johtaa Helsinkiä, joka esimerkillään näyttää, että on mahdollista vähentää päästöjä ja rakentaa viihtyisää kaupunkia, jossa ihmiset löytävät paikkansa. Helsingissä ihmiset voivat tehdä asioita yhdessä ja huolehtia niistä, joiden elämässä asiat ovat menneet huonosti.

Huomisen Helsingistä päätetään nyt.

 

Mitkä pormestarivaalit?

Helsinki siirtyy kevään kuntavaaleissa pormestarimalliin. Se tarkoittaa että kaupungin johtajat valitaan ensi kertaa vaaleissa. Vihreät ovat tavoitelleet pormestarimallia Helsinkiin yli kymmenen vuotta, sillä se tekee kaupungin päätöksenteosta avoimempaa ja demokraattisempaa. Kaupungin johto vastaa vaalitulosta ja helsinkiläisillä on valtaa vaihtaa johtajiaan vaaleissa, mikäli asiat pitää heidän mielestään tehdä paremmin.

Vihreät on ollut johtava puolue Helsingissä jo pitkään, kaupungin muutokset ovat viime vuosina tapahtuneet ennen kaikkea meidän aloitteestamme. Tämän kevään vaaleissa kovalla ja innostuneella vaalityöllä on mahdollista, että Vihreät saavat helsinkiläisten tuen kaupungin suurimpana puolueena ja Vihreiden ehdokas valitaan suurimman puolueen ehdokkaana pormestariksi.

Helsingin siirtyminen pormestarimalliin korostaa huhtikuun kuntavaalien merkitystä entisestään. Kaupunkilaisilla on nyt enemmän valtaa kuin koskaan. Helsinkiläiset päättävät siitä, kuka kaupunkiamme johtaa ja mihin suuntaan Helsinkiä pormestarin johdolla viedään.