« Kaikki artikkelit

Vaalien tuloksesta Helsingissä

Varoituksena heti alkuun: tämä kirjoitus sisältää myös iloa ja hehkutusta!

Helsingissä ei ollut yhtä tai edes muutamaa kiihkeää aihetta joiden ympärille vaalikeskustelu olisi kiertynyt. Tämä tuntuu nyt joitakin päiviä vaalien jälkeen yllättävän selvältä. Ei ollut mitään yhtä asiaa, johon ihmiset olisivat ottaneet kantaa puolesta ja vastaan.

Sosialidemokraatit eivät voineet täällä pelotella paikallisesti muiden yksityistämishaluilla, koska he olivat juuri tukeneet kokoomuksen palvelualoitetta, ilmeisesti kiitoksena apulaiskaupunginjohtajavaalista. Aikaisemmin valtuustokauden aikana kokoomus ajoi yhden terveysaseman kokeiluluontoista kilpailuttamista. Kokoomuksen hanke ei edennyt, koska vihreät ja muut puolueet eivät halunneet viedä kokoomuksen tahtoa eteenpäin. Tehtyjen arvioiden mukaan kilpailuttamisesta ei olisi ollut hyötyä perusterveydenhuollon parantamisessa.

Helsingin kokemuksen perusteella Kataisen puheet siitä että he eivät suhtautuisi palvelujen tuotantotapaan ideologisesti asettuvat outoon valoon. Täällä nimenomaan vaikuttaa siltä, että kokoomus suhtautuu kilpailuttamiseen hyvin ideologisesti: sitä halutaan ajaa milloin missäkin ilman kunnollisia perusteluja.

Toinen mahdollinen kiihkeä keskustelunaihe, Guggenheim, oli sekin jo ratkaistu viime keväänä. Nyt kaupungissa mietitään Helsingin taidemuseon omia resursseja ja Checkpoint Helsinki –hanketta.

Vaalikeskustelu oli jollain tavalla arkinen, joten ei ole ihme, että Helsingin valtuuston voimasuhteet eivät muuttuneet järisyttävästi. Perussuomalaiset kasvattivat ryhmäänsä eniten, heillä on nyt entisen neljän valtuutetun sijasta kahdeksan valtuutettua. Tähän mennessä perussuomalaiset eivät ole esiintyneet valtuustossa kovinkaan voimakkaasti, ei ole tuntunut siltä, että he haluaisivat muuttaa kaupungissa asioita. Mitä uusi ryhmä haluaa, jää nähtäväksi. Helsingin perussuomalaisilla oli vaaleissa viisi tavoitetta, muun muassa lähellä olevat peruspalvelut. Tämä ei taide vielä erottaa heitä muista.

Vihreät ovat toista kertaa peräkkäin valtuuston toiseksi suurin puolue! Jee. Nyt 2000-luvulla järjestetyissä neljissä kunnallisvaaleissa vihreät ovat olleet helsinkiläisten äänestäjien keskuudessa toiseksi suosituin kolme kertaa. Mikä luottamus.

Vihreiden ryhmässä on uusia ihmisiä ja kokeneitta valtuutettuja. Nyt ryhdymme rakentamaan uusia raitiotielinjoja, säästämme ihmeellisiä metsiä, huolehdimme kaupungin taloudesta järkevästi ja teemme tilaa pyöräilylle.

Helsingin vihreiden vaaliohjelma löytyy tämän linkin takaa. Seuraa työtämme ja vaadi edistymistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *