« Kaikki artikkelit

Vaalipaneeleista

Kuuntelin tänään aamulla Annin esiintymisen YLE Ykkösen vaalitentissä. Vaalitentti oli kyllä tosi Tentti, siinä tivattiin hallitukseen pyrkimistä, ydinvoimaa ja puheenjohtajakisaa henkeä vetämättä. Anni oli rohkea ja suorasanainen, ei jäänyt ainakaan epäselväksi mitä mieltä kansanedustaja on.

thumb_p2270144a.jpg

Aamun radiotentin helppous oli, että siinä pääsi yksin kertomaan omat mielipiteensä. Yhteisissä keskusteluissa helposti kaikki taipuvat samalle kannalle. Juttelin Pakolaisneuvonnan paneelissa käyneiden kanssa, jotka kertoivat, että kaikki osallistujat kannattivat pakolaiskiintiön nostamista. Jää vain miettimään, miksiköhän sitä ei sitten ole nostettu. Jos opiskelijoiden paneeliin lähetetään opiskelijamyönteiset, pakolaispaneeliin pakolaismyönteiset ja ilmastopaneeliin ilmastonsuojeluun vakavasti suhtautuvat, ei ole ihme että puolueiden välillä ei näy eroja.

Testasin teesiäni paneeliedustajien samanmielisyydestä Annilla ja kävi ilmi, että en ollut pelkästään oikeassa. Anni oli käynyt eilen iltapäivällä upseerien paneelissa, jossa panelistit olivat Annin lisäksi Erkki Tuomioja ja Jan Vapaavuori. Tuossa seurassa tuskin oltiin yksimielisesti menossa Natoon, tilaamassa rypälepommeja ja säilyttämässä nykymuotoinen asevelvollisuus tästä ikuisuuteen. Ja hyvä niin!


Johanna Hautakorpi

Kirjoittaja on 28-vuotias OTK ja aktiivinen helsinkiläinen vihreä, joka työskentelee Anni Sinnemäen avustajana eduskunnassa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *