« Kaikki artikkelit

Kirjoja, aikaisia aamuja ja Turvapaikka-peliä

Unelmien keskustakirjasto tuli ja meni - ja onnistui loistavasti! Viikonlopun aikana kuultiin hienoja keskusteluja, unelmoitiin keskustakirjastosta (miten olisi kelluva kirjasto?), tehtiin kirjalöytöjä ja nautittiin runoista, musiikista ja reilusta kahvista. Sadat, elleivät jopa tuhannet kirjat löysivät kirjaston asiakkaiden avustuksella uuden ja rakastavan kodin; itse pelastin hyllyyni mm. Aleksis Kiven kootut teokset, japanilaisen keittokirjan ja ruotsinkielisen kirjan valkoisesta tapiirista, ihan vain söpön kannen takia. Lämmin kiitos kaikille kävijöille, jatketaan yhdessä kampanjointia keskustakirjaston puolesta!

Kolmen sepän patsaalla on jo lähes karnevaalitunnelma kaikkien puolueiden jakaessa esitteitään - reviiritaistelu hyvistä jakopaikoista käy kuumana. Aamulla asemalla, töihin kiirehtivien ihmisten hyökyaallossa, oli kuitenkin Annin tukijoukkojen lisäksi vain Rkp:n esitteiden jakajia. Lieköhän kello 8 monelle liian aikainen ajankohta? Ehkä huomenna alkava ennakkoäänestys saa muutkin ehdokkaat ja tukiryhmät liikkeelle jo aamuruuhkan aikaan.

Maanantaina Anni ja Tapio Laakso järjestivät "Onko Suomi turvapaikka?" -tilaisuuden, jossa tutustuttiin turvapaikanhakijan elämään pelaamalla Amnestyn Turvapaikka-lautapeliä. Annin ja Tapsan kanssa pelasivat mm. Amnestyn Suomen osaston puheenjohtaja Milma Kettunen ja kulttuuriasiainkeskus Caisan johtaja Johanna Maula. Peliohjeissa tiivistettiin pelin henki: "Peli on vaikea. Turvapaikan hakijan elämä on". Oma pelini loppui lyhyeen, kun roolihahmoni, afrikkalainen pienen lapsen äiti tuli karkotetuksi vietettyään ensin muutaman pelivuoron säilöönottokeskuksessa. Punaiselta ristiltä sain sentään vähän lisäpisteitä ennen yllättävää palautusta kotimaahan.

Illan aikana katsottiin myös Jenni Lingon ohjaama Turvapaikka-dokumentti. Dokumentti näytti koskettavasti sen, miten raskasta on elää tilapäisellä B-luvalla ilman mahdollisuutta opiskella, tehdä työtä tai suunnitella omaa elämää, ja miten alaikäisiäkin saatetaan passittaa Suomesta Kreikkaan elämään laittomasti siltojen alla. Suomen turvapaikkapolitiikassa totisesti riittää seuraavallekin eduskunnalle työsarkaa.


Liisa Selvenius

Kirjoittaja on vastavalmistunut työtä etsivä juristi-biologi ja vastaa Annin kampanjassa tukiryhmän toiminnasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *