« Kaikki artikkelit

Valtiopäivätoimia 2005

Valtiopäivätoimia 2005

Pysäköintivirhemaksun ylärajan korottaminen
Pysäköintivirhemaksujen tarkoituksena on kannustaa oikeanlaiseen pysäköintiin ja parkkimaksun maksamiseen. Helsingissä ylin pysäköintivirhemaksu on liian matala suhteessa parkkimaksuihin, eikä virhemaksu enää toimi toivotulla tavalla. Lakialoitteessa 154/2005 ehdotetaan ylimmän virhemaksun korottamista 66 euroon.

Koe-eläinten käyttö
Lakialoite 55/2005 on rinnakkaislakialoite hallituksen esitykselle, ja siinä ehdotetaan, että kädellisten eläinten käyttö koe-eläiminä kielletään, koe-eläinten käyttöä rajoitetaan enemmän ja että eläinsuojeluammattilaisten edustusta koe-eläinlautakunnissa vahvistetaan.

Musiikkialan ammattilaisten eläkkeet
Tekijänoikeustulo muodostaa suuren osan monien muusikoiden, säveltäjien ja sanoittajien tuloista, mutta ne eivät kerrytä eläkettä. Lakialoitteessa 12/2005 ehdotetaan, että tekijänoikeustulot kerryttäisivät eläkettä kuten muutkin tulot.

Saamelaisten maaoikeuksien toteuttaminen

Suomalaisen alkuperäiskansan, saamelaisten, maaoikeuskysymys on yhä ratkaisematta. Toimenpidealoitteessa 111/2005 ehdotetaan, että hallitus aloittaa neuvottelut saamelaisväestön, alueen kuntien ja muiden asianosaisten kanssa niin, että ILO:n alkuperäiskansasopimus voidaan ratifioida.


Kehärata-hankkeen käynnistäminen Vantaalla

Kehärata yhdistäisi Helsinki-Vantaan -lentokentän Helsingin keskustan kanssa ja loisi uuden ratayhteyden, jonka varteen olisi mahdollista kaavoittaa asuntoja hyvien liikenneyhteyksien päähän. Talousarvioaloitteessa 978/2006 ehdotetaan määrärahaa, jolla hanke voitaisiin aloittaa jo vuonna 2006.

Siirtolaisten asema EU-alueella
Paperittomat siirtolaiset työskentelevät EU-alueella ilman mahdollisuutta perätä oikeuksiaan, tai edes kunnollista palkkaa. Siirtolaisilla on myös ilmeinen taloudellinen merkitys, ja esimerkiksi espanjalaisten tomaattien edullisuus perustuu osittain tähän uuteen orjatyövoimaan. Kirjallisessa kysymyksessä 894/2005 kysytään, miten Suomi aikoo toimia, jotta siirtolaisten hyväksikäyttö saadaan loppumaan.

Naiskaupan uhrien suojeleminen
Kirjallisessa kysymyksessä 189/2005 kysytään, miten hallitus aikoo varmistaa, että viranomaiset tunnistavat naiskaupan uhrit ja että heitä osataan suojella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *