« Kaikki artikkelit

Eduskuntavaalikampanjan hiilidioksidipäästöt

Anni Sinnemäen kampanjan päästöjen laskennassa käytettiin apuna WWF:n ilmastolaskuria. Se on hyvä apuväline tämän kokoisten tapahtumien tai kampanjoiden tuottamien päästöjen laskemisessa. Laskenta perustuu osin keskiarvoihin, koska lukuja esimerkiksi esitteiden painamisesta syntyvistä päästöistä ei toistaiseksi ole saatavilla.

Koko kampanjan päästöiksi kertyi laskurin mukaan 0,68 tonnia hiilidioksidia. Suurin päästölähde kampanjassa on matkat.

Yksi lentomatka Kuopioon ja pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen käyttö olivat tässä suurimmat päästölähteet. Paperin kulutus on toinen suuri yksittäinen päästölähde. Tässä on kuitenkin huomioitava, että päästöt on laskettu paperin tuotannon keskiarvon perusteella, vaikka Annin kampanjan esitteet painettiin kokonaan kierrätyspaperille.

Sähkön ja lämmön kulutus on kampanjassa ollut verrattain pientä, sillä kotien tai muita tarkoituksia varten olemassa olevien toimistojen kulutusta ei ole laskettu mukaan kampanjan kulutukseen. Niinpä eniten kampanjassa sähköä kuluttanut asia on ollut Unelmien keskustakirjasto -tapahtuman tilojen valaisu ja muu sähkön käyttö.

Laskelma kampanjan hiilidioksidipäästöistä (tCO2):

Sähkön- ja lämmönkulutus 0,15
Liikenne: junat, bussit, ratikat 1,15

Liikenne: lento Kuopioon 0,13
Yleisön matkat 0,08
(Unelmien keskustakirjastoon, leffailtoihin)
Paperi ja paino 0,17


YHTEENSä 0,68

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *