« Kaikki artikkelit

Anni Sinnemäen vaalikampanjasta hiilineutraali

Koko Suomi on yksimielinen ilmastonmuutoksen torjumisen välttämättömyydestä. Anni Sinnemäki haluaa perjantaina järjestettävällä vaalikampanjansa huipennuksella osoittaa, mitä suomalaiset voivat tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.


- Helsingin keskustaan tarvitaan ruuhkamaksut ja parempaa joukkoliikennettä. Pian voidaan myös luopua vanhanaikaisesta energiaa tuhlaavasta teknologiasta. Esimerkiksi Australia on jo päättänyt siirtyä kokonaan hehkulampuista energiansäästölamppujen käyttöön. Tähän tarvitaan sekä tavallisten ihmisten osallistumista että uutta lainsäädäntöä, Sinnemäki kertoo.

Anni Sinnemäki on ensimmäisenä ehdokkaana laskenut vaalikampanjansa aiheuttamat hiilidioksidipäästöt ja neutraloinut ne. Tammikuun ja maaliskuun välisenä aikana Sinnemäki on mm. järjestänyt penkkaripäivän tempauksen, pitänyt keskustakirjastoa Vanhalla linja-autoasemalla, julkaissut yksinhuoltajanpaivakirja.net –sivuston, matkustanut junalla Jyväskylään ja Tampereelle, lentänyt kerran Kuopioon ja jakanut tukiryhmineen esitteitä eri puolilla Helsinkiä. Näistä syntyi yhteensä noin 0,7 tonnia hiilidioksidipäästöjä.

Päästöjen neutraloimiseksi Sinnemäki osti yhden tonnin päästöoikeuden EU:n päästökauppamarkkinoilta Ruotsin luonnonsuojeluliiton kautta.

- Päästöjen kompensointi ei yksin riitä, mutta se on hyvä tapa selvittää päästövähennysten kustannukset. Ostamani hiilidioksiditonni kattaa kampanjasta syntyneet päästöt, kertoo Sinnemäki.

Pienentääkseen myös omia tulevia päästöjään kansanedustaja Sinnemäki kutsui luokseen asiantuntijan mittaamaan kodin energiatehokkuutta. Sinnemäen nettisivuilta löytyvien tulosten mukaan kulutusta olisi pienillä toimilla mahdollista vähentää jopa 20 prosenttia.

- Tarvitaan uutta lainsäädäntöä, jolla puututaan sekä teollisuuden että kotitalouksien energiankulutukseen. Itsekään en voinut kuvitella, että kodistani löytyisi noin paljon yksinkertaisia energiansäästömahdollisuuksia, toteaa Sinnemäki.

Sinnemäen kampanja huipentuu perjantaina ilmastotempaukseen. Päivällä Sinnemäki tukiryhmineen keskustelee ilmastonmuutoksesta ja jakaa ilmastoneuvoja kansalaisille klo 10-11 Kolmen sepän patsaalla ja klo 16-17.30 Hakaniemessä. Illalla klo 18 Vihreät kansanedustajat esittävät Al Goren Epämiellyttävä totuus –elokuvan Suomen elokuvasäätiön auditoriossa.

Lisätietoja:
Anni Sinnemäki puh. 050 511 3166
Kampanjapäällikkö Tuuli Kaskinen puh. 050 514 9752

Katso laskelma kampanjan hiilidioksidipäästöistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *