« Kaikki artikkelit

Suomalaiset Vihreät matkaavat Riikaan Pride-marssille

Seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeudet eivät vielä toteudu kaikkialla Euroopassa. Asenteita on korjattava ja viranomaisten on puututtava perus- ja ihmisoikeuksien loukkauksiin. Erityisen tuomittavaa on se, että joissain maissa hyväksytään vihamielinen, jopa väkivaltainen suhtautuminen homoihin ja lesboihin.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO järjestää matkan Riikaan Pride-marssille 2.-3.6.2007. Matkalle osallistuvat myös kansanedustajat Anni Sinnemäki ja Oras Tynkkynen.- Moskovan Gay Pride -tapahtuman yhteydessä tapahtuneet pahoinpitelyt ovat pöyristyttäviä. Poliisi ei suojellut mielenosoittajia väkivaltaisilta hyökkäyksiltä. Homoilla ja lesboilla täytyy olla oikeus elämään ilman syrjintää, ja myös ehdoton oikeus kokoontumis- ja sananvapauteen, Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sinnemäki sanoo.

- Seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksia puolustavia tapahtumia on sabotoitu myös EU-maissa, kuten Puolassa ja Latviassa. Osallistumalla näihin tapahtumiin haluamme osoittaa tukemme paikallisille aktivisteille, jotka taistelevat ihmisoikeuksien puolesta, ViNOn puheenjohtaja Anna-Maria Urhonen kertoo.

- Emme voi ummistaa silmiämme siltä, kun jossain EU-maassa vähemmistöjen oikeuksia poljetaan. EU:n on lunastettava lupauksensa tasa-arvon, demokratian ja yhdenvertaisuuden varaan rakentuvasta arvoyhteisöstä ja puututtava ihmisoikeusloukkauksiin määrätietoisesti, Tynkkynen painottaa.

Yhteystiedot (myös viikonlopun aikana):
Anni Sinnemäki puh. 050 511 3166
Oras Tynkkynen puh. 050 512 1584
Anna-Maria Urhonen puh. 044 731 6339
Eekku Aromaa, ViNO:n delegaation haastattelupyynnöt, puh. 050 381 4643

Tapahtuman kotisivut: http://www.mozaika.lv

ViNO järjestää bussikuljetuksen 27 hengelle Riikaan Pride-tapahtumaan. Osallistumme elokuvailtaan, marssille ja marssin jälkeiselle piknikille. Kaupunki on antanut tapahtumalle luvan, mutta No Pride -liike on osoittanut mieltä sitä vastaan. Viime vuonna Riian Pride-marssi peruttiin, koska kaupunki ei myöntänyt sille lupaa. Marssin sijaan järjestetystä tapaamisesta poistuvat ihmiset joutuivat hyökkäyksen kohteeksi.

Viime vuonna ViNO osallistui Varsovan marssille. Tänä vuonna vuorossa on Riian lisäksi Tallinna 11.8.2007.

Raportteja matkalta:
http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=5197
http://ukgaynews.org.uk/Archive/07/June/0603.htm

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *