« Kaikki artikkelit

Suurten kaupunkien joukkoliikennetukea aikaistettava

Hallitus teki merkittävän linjapäätöksen avatessaan ensimmäistä kertaa mahdollisuuden suurten kaupunkien joukkoliikennetukeen. Liikenteen ilmastopäästöt muodostavat viidenneksen Suomen kaikista ilmastopäästöistä. Joukkoliikenteen suosiminen on paras keino liikenteen ilmastopäästöjen vähentämiseen.

– Suurten kaupunkien joukkoliikennetuki edistäisi joukkoliikenteen käyttöä juuri siellä missä on tarjontaa ja joukkoja. Hallituksen tulisikin budjettiriihessä keskustella mahdollisuudesta aikaistaa suurten kaupunkien joukkoliikennetuen aloitusta, esittää eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki.

- Suurten kaupunkien eli Helsingin seudun, Turun ja Tampereen joukkoliikenne on tähän saakka jäänyt kokonaan vaille valtion tukea. Joukkoliikenteen kustannukset katetaan lipputuloilla ja kaupunkien tuella. Suurten kaupunkien joukkoliikennetuen avulla on mahdollista osaltaan parantaa joukkoliikenteen käytön houkuttelevuutta ja kilpailukykyä, muistuttaa Sinnemäki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *