« Kaikki artikkelit

Energiaverojen korotuksilla torjutaan ilmastonmuutosta

Ensi vuoden talousarviossa ilmastonmuutokseen reagoidaan myös veropolitiikalla. Energiaverojen 300 miljoonan euron korotus on pitkästä aikaa ensimmäinen kerta, kun ekologisessa verouudistuksessa edistystään Suomessa.

- Sähkölaskun ja bensamenojen kasvulta voi välttyä. Jos on valmis muuttamaan kulutustaan, voi välttää energiaverojen korotuksista aiheutuvat kulut, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki korostaa ryhmäpuheessa.


Vihreä eduskuntaryhmä katsoo, että hallituskauden puolivälissä olisi hyvä tarkastella energiaverojen korotusten vaikutuksia päästöihin. Tämän puolivälintarkastuksen yhteydessä olisi tarvittaessa tehtävä myös uusia päätöksiä energiaveroista.

Eduskuntaryhmän puheessa muistutetaan, että tänä vuonna vietetään suomalaisen näytelmäelokuvan 100-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuodet ovat hyviä hetkiä pysähtyä arvostamaan sitä, mitä on tehty, ja asettaa tavoitteita tulevaisuuteen.

Tämän vuoden huhtikuussa hallitusneuvottelijat sopivat, että kotimaisen elokuvan rahoitusta vahvistetaan. Vihreiden mielestä eduskunnan on tarpeen vahvistaa kotimaisen elokuvan rahoitusta jo ensi vuodelle.


Lue puhe kokonaisuudessaan:
www.vihreat.fi/fi/node/2401

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *