« Kaikki artikkelit

Sinnemäki: Vuotoksen merkitys nappulaliigatasoa

Euroopan unioni julkaisee tavoitteensa uusiutuvan energian lisäämiseksi ensi vuoden alussa.

- Uusiutuvan energian lisääminen on tarjonnut tietyille aluepoliittisten irtopisteiden kalastelijoille tekosyyn avata keskustelu laittomaksi todetusta ja moneen kertaan kuopatusta Vuotoksen altaasta, Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki toteaa.

Voimalan tuottama sähkömäärä olisi joitakin promilleja Suomen vuotuisesta sähkönkulutuksesta. Nykyisten voimaloiden tehoja nostamalla on saatavilla kolminkertainen määrä energiaa. - Vuotos kuuluu energiapoliittiselta merkitykseltään nappulaliigaan. Hallitusohjelman kirjaus vesivoiman tuntuvasta lisäämisestä tarkoittaa tehojen nostoa, ei Vuotoksen tai Kollajan altaiden kaltaisia ympäristörikoksia.


Tulevaisuus on uusiutuvassa energiassa, kaikessa energiaa säästävässä tekniikassa ja vähähiilistä maailmaa edistävissä ratkaisuissa. Syöttötariffien käyttöönotto on paras keino edistää tuulivoiman käyttöönottoa ja suomalaisen tuulivoimateollisuuden kehittymistä. Näiden ratkaisujen kehittämisessä ja käyttöönotossa Suomen on oltava edelläkävijä.


- Valitettavasti Kokoomuksen kantti kovien päätösten tekemiseen ei tunnu ulottuvan ympäristöpolitiikkaan. Kokoomus haluaa mukavaa ja miellyttävää ympäristöpolitiikkaa, muissa asioissa tehokkuudella kyllä on väliä, Sinnemäki toteaa.


Veronalennuspuheisiin varovaisuutta

Istuvan hallituksen tähän mennessä kovin paikka koettiin Tehyn työtaistelun uhatessa sekä potilasturvalain säätämisessä.


- Valtio osallistuu rahoitukseen kuntien valtionosuuksien indeksijärjestelmän kautta. Valtio vastaa noin kolmanneksesta kustannuksista. Tässä tilanteessa veronalennuspuheiden suhteen pitäisi olla erityisen varovainen. Erityisesti julkisen talouden tasapainosta vastuussa olevan ministeri Kataisen tulisi tätä varovaisuutta noudattaa. Verotuloja tarvitaan palveluiden järjestämiseen ja tähän suomalaiset ovat valmiita, Anni Sinnemäki toteaa.


Kuluvan hallituskauden aikana on jo tehty useita Vihreille tärkeitä päätöksiä, kuten päivähoidon nollamaksuluokan säilyttäminen, tekijänoikeusasioiden säilyminen opetusministeriössä sekä veikkausvoittovaroja koskeva päätös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *