« Kaikki artikkelit

Sinnemäki: Hallituksen oltava pidättyväinen veronalennusten suhteen

Työpaikkojen määrän kasvu on vuosi vuodelta haastavampaa, koska kasvava määrä ihmisiä on siirtymässä eläkkeelle.

Työllisyysasteen nostaminen on nykyään kiinni ennen kaikkea ammattitaitoisten työntekijöiden löytymisestä.

- Tässä tilanteessa kovinta talouspolitiikka on se, miten saamme hyvän koulutuksen ja hyvät valmiudet työelämään niille ryhmille, joissa on merkittävää potentiaalia. Maahanmuuttajille on tarjottava hyvälaatuista kielikoulutusta ja vajaakuntoisille kunnolliset mahdollisuudet työllistyä, Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki totesi vakausohjelman tarkistusta ja talouspolitiikan haasteita käsittelevässä ryhmäpuheessaan.

Jokaisessa ikäluokassa kaikilla tulee olla mahdollisuudet päättää peruskoulu ja saada sen jälkeen itselleen sopivaa koulutusta. Päiväkotien täytyy olla hyviä ja ryhmien tarpeeksi pieniä, jotta vanhemmat haluavat mennä töihin.

- Nämä ovat kaikki asioita, jotka vaativat julkisia menoja. Julkisten menojen ajatteleminen investointeina on välttämätön näkökulma pitkän aikavälin kestävälle talouskehitykselle.


Ei lisää veronalennuksia

Veronalennukset eivät tässä tilanteessa ole todellinen vastaus, jos halutaan työllisyysasteen nousua. Tasaiset alennukset tuloveroon lisäävät kyllä ostovoimaa, mutta työllisyyden kannalta todellista merkitystä on vain sillä, jos pienten tulojen verotusta pienennetään merkittävästi.


- Hallituksen tulisi olla huomattavan pidättyväinen veronalennusten suhteen. Jos yleinen taloustilanne lähtee heikentymään, tehtyjen päätösten uudelleen arviointi on aloitettava sovituista veronalennuksista.


Veropohjasta huolehtiminen tarkoittaa myös harmaan talouden torjuntaa. - Verottaja menettää harmaan talouden vuoksi verotuloja yli kaksi miljardia euroa vuodessa. Suomalaisella yhteiskunnalla ei ole varaa tähän. Myös rehelliset yrittäjät, jotka hoitavat veronsa ja työnantajan velvoitteensa, kärsivät harmaasta taloudesta, Anni Sinnemäki huomautti. 


Puhe kokonaisuudessaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *