« Kaikki artikkelit

Sinnemäki valtuuskunnassa: Haastamme SDP:n ympäristö- ja ilmastokeskusteluun

Vihreät edustavat tällä hetkellä kiistatta sesongin poliittista väriä. Oikealla ja vasemmalla vedetään ylle vihreitä sävyjä. Etenkin ilmastopolitiikka on kaikkien huulilla.

- Jopa Suomen johtava "älkäämme muuttako mitään puolue" SDP olisi mieluummin johtava ympäristöpuolue, Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki toteaa.

Sosiaalidemokraatit valmistelevat parhaillaan ilmasto-ohjelmaa.
 

- Mukana on erinomaisia tavoitteita kuten joukkoliikenteen käytön nostaminen 20 prosenttiin matkoista. Yleislinja on kuitenkin ympäripyöreä. Tavoitteet puuttuvat.


Demarit ovat esimerkiksi valmiita tukemaan uusiutuvaa energiaa, mutta mitään tavoitteita he eivät aseta. - Tuulivoimaan demareiden luonnos suhtautuu omituisen nihkeästi. Vihreiden mielestä pelkästään tuulivoiman osuus voidaan nostaa 10 prosenttiin sähkön tuotannosta vuoteen 2020 mennessä.
 
- Vihreät haastavat sosiaalidemokraattien keskeiset ehdokkaat keskustelemaan ilmastopolitiikasta ja ympäristöpolitiikasta huhtikuussa. Vihreiden ja sosiaalidemokraattien akselilla ympäristöpolitiikassa voi olla tulevaisuudessa paljon merkitystä. Siksi meitä kiinnostaa, mitkä ovat puheenjohtajaehdokkaiden linjaukset näissä elintärkeissä kysymyksissä, Anni Sinnemäki toteaa.

Metsien suojeluun kunnianhimoisuutta

Etelä-Suomen metsien monimuotoisuusohjelma METSO tulee hallituksen käsittelyyn kevään aikana.


Vihreillä on selkeä näkemys, että metsien suojelua on lisättävä. Eteläisessä Suomessa on tällä hetkellä suojeltu metsäpinta-alasta vain alle kaksi prosenttia.


- Ekologisesti kestävä taso, taso, jonka avulla metsäluonnon monimuotoisuus voidaan säilyttää, on noin 10 prosenttia. Tämä taso on suojelussa pidemmän tähtäimen tavoitteemme. Tarpeeksi suuret, yhtenäiset suojelualueet varmistavat luonnon monimuotoisuuden säilymisen. Valtion metsissä suojelutavoitetta on voitava kasvattaa ohjelmaa käsitelleen työryhmän esityksestä.

Sipoonkorven suojelualueen laajentaminen täällä pääkaupunkiseudulla on erityisen kiireellinen asia.


Esko Ahon puun saatavuutta pohtiva työryhmä katsoo, että hakkuita voitaisiin lisätä 15 miljoonalla kuutiometrillä vuodessa. - Hakkuiden lisääminen edellyttää rinnalleen nykyistä kunnianhimoisempaa suojelua, Anni Sinnemäki toteaa.

Lue koko puhe Vihreiden sivuilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *