« Kaikki artikkelit

Venäjän Sotilaiden äidit -järjestön perustajan Maria Kirbasovan tulisi saada jäädä Suomeen

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki ihmettelee Maahanmuuttoviraston päätöstä karkottaa Venäjän Sotilaiden äitien Komitean -perustaja Maria Kirbasova takaisin Venäjälle. Vakavasti sairas Kirbasova elää tällä hetkellä Suomessa tyttärensä luona. Kirbasovan tytär on Suomen kansalainen ja maksaa äitinsä elämisen ja hoidon.

- Karkotuspäätös ei ole välttämätön. Maahanmuuttovirastolla on mahdollisuus halutessaan huomioida yleiset, inhimilliset syyt päätöksiä tehdessään. Maria Kirbasova on täysin riippuvainen tyttärestään, sanoo kansanedustaja Anni Sinnemäki.

Sinnemäen mukaan Suomessa tulisi omaksua käytäntö, jossa vanhemman hoito katsotaan läheiseksi perhesuhteeksi.

- Ajattelemmehan itsekin, että huolenpito omista vanhemmista on tärkeää ja arvostettavaa. Tässä tilanteessa olisi parasta, että poliisi jättäisi karkotuspäätöksen täytäntöönpanon toteuttamatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *