« Kaikki artikkelit

Sinnemäki Lappeenrannassa: Ennaltaehkäisyä parannettava terveyspalveluissa

Kaakkois-Suomen vihreiden vieraana Lappeenrannassa vieraillut Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki katsoo, että ennaltaehkäisy on nostettava kuntapalveluissa etusijalle.

- Kaikki tunnustavat, että ongelmien ennaltaehkäisy esimerkiksi terveydenhuollossa on usein järkevämpää ja edullisempaa kuin ongelmien korjaaminen. Silti resursseja usein ohjautuu liian vähän ennaltaehkäisyyn. Tämän suuntauksen vihreät haluavat kunnallisvaaleissa muuttaa. Kunnallisvaaleissa vihreät nostavat esiin esimerkiksi kouluterveydenhuollon palvelut. Nuorista säästäminen käy myöhemmin kalliiksi, Sinnemäki muistuttaa.

Ennaltaehkäisy terveyspalveluissa on myös Lappeenrannan ja Joutsenon vihreille tärkeä teema syksyn kunnallisvaaleissa. Tulevan sosiaali- ja terveyspiirin onnistuminen tullaan mittaamaan juuri siinä, onnistutaanko esimerkiksi hankkimaan riittävästi varhaista tukea vaikeissa tilanteissa
oleville lapsiperheille, Lappeenrannan vihreiden puheenjohtaja Virpi Junttila painottaa.

Hallituksen budjettiriihen alla eniten keskustelua on käyty verolinjauksista. Esillä on olut myös alkoholin ja tupakan verotuksen kiristäminen.

- Valtio voi osaltaan tukea kuntia ennaltaehkäisevässä politiikassa veropäätösten avulla. Vihreät kannattavat alkoholin ja tupakan verotuksen kiristämistä. Hinnankorotus puree erityisesti nuorten kulutukseen, vaikka tuonti ulkomailta jonkin verran lisääntyisikin, Sinnemäki sanoo.

Sinnemäki tapasi lappeenrantalaisia toritapahtumassa kahvitarjoilun merkeissä. Keskusteluissa ihmisten kanssa nousivat esiin pientä eläkettä saavien toimeentulo, rekkajonot ja energiapolitiikka. Lappeenrannan ja Joutsenon vihreät aktiivit ovat tavattavissa Lappeenrannan kauppatorilla vihreiden kirjanvaihtopöydän äärellä joka sunnuntai vaaleihin asti.

Valokuvia tapahtumasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *