« Kaikki artikkelit

Kaikki kunnat voivat vähentää päästöjään

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki puhui tänään eduskunnassa järjestetyssä Kaupungista ekokaupungiksi -seminaarissa. Sinnemäki korosti, että kaikenlaisilla kunnilla on mahdollisuudet pienentää omia päästöjään ja luonnonvarojen kulutusta. Sinnemäki haastaa kuntapäättäjät mukaan talkoisiin.


- Vihreiden näkemys ekologisesti kestävästä asumisesta perustuu ratojen varrelle rakennettuihin tiiviisiin, viihtyisiin kaupunginosiin. Pääministeri Matti Vanhasen kannattamia amerikkalaisia autokaupunkeja emme suosi. Kuntapäättäjillä on seuraavalla vaalikaudella näytön paikka päästöjen vähentämisessä. Toivottavasti Matti Vanhanen on nurmijärveläisenä päättäjänä mukana löytämässä keinoja oman kotikuntansa päästöjen vähentämiseen, Sinnemäki haastaa.

- Kunnat ovat erilaisia, mutta kaikki voivat tulla mukaan talkoisiin ilmastopäästöjen ja luonnonvarojen kulutuksen vähentämiseksi. Tarvitaan kilvoittelua, että jokainen näkee naapurinkin tekevän jotain asian hyväksi, Sinnemäki esittää.

Sinnemäki muistuttaa, että ekologisesti kestävässä kaupungissa on kyse myös monesta muusta asiasta kuin kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä. Ekokaupungin rakentaminen on kokonaisvaltainen projekti.

- Kulutetut luonnonvarat pitää kierrättää ja käyttää uudelleen mahdollisimman pitkälle. Uusien rakennusten on oltava matalaenergiataloja tai mieluummin passiivitaloja, jotka hyödyntävät lämmityksessä aurinkoenergiaa ja rakennuksen käytöstä syntyvää energiaa. Ekokaupungin energiahuolto perustuu uusiutuvaan energiaan.

Kaupungista ekokaupungiksi -seminaari oli järjestetty Ekovihreiden, Vihreän eduskuntaryhmän ja Vihreän sivistysliiton yhteistyönä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *