« Kaikki artikkelit

Elvyttäminen vaatii myös parempaa talouden ohjaamista

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki peräänkuuluttaa pääministerin työllisyyspaketin rinnalle markkinatalouden ja finanssimarkkinoiden parempaa ja tiukempaa säätelyä. Sinnemäki on huolissaan siitä, että kriisin perimmäisten syiden ratkominen uhkaa unohtua.

- Emme ole taantumassa, koska tierakentamista on ollut liian vähän, vaan koska talouden ohjaus on epäonnistunut. Paljon puhuttu silta yli taantuman ei auta, jos muutaman vuoden päästä olemme uuden kuilun partaalla. Talouden perustan on oltava vahvempi, Sinnemäki korostaa.

- Pääministeri Matti Vanhasen näkemys täysin vapaan kapitalismin umpikujasta on oikea. Nyt ei tarvita komentotaloutta, vaan ehdotuksia paremmasta säätelystä, Sinnemäki sanoo.

Vihreä eduskuntaryhmä laati syksyn aikana omat linjauksensa rahoitusmarkkinoiden paremmasta säätelystä. Rahoitusmarkkinoiden läpinäkyvyyden lisääminen ja riskienhallinnan parantaminen on tässä keskeisessä asemassa. Etenkin veroparatiiseissa kukoistava varjotalous on saatava kuriin.

- Suomen on otettava vahva rooli kansainvälisen säätelyn tiukentamisessa. Jo pelkästään se, että monikansalliset yritykset joutuisivat julkaisemaan maakohtaiset kirjanpitonsa, parantaisi merkittävästi läpinäkyvyyttä. Ensimmäisenä pitäisi kuitenkin laittaa oma takapiha kuntoon lopettamalla suomalaisten eläkevarojen sijoittaminen hedge-rahastoihin, joiden toiminnasta on erittäin vaikea saada tietoa, Sinnemäki vaatii.

- Elvyttämisestä ei saa tulla vain valtion rahojen jakamista ympäriinsä mihin tahansa. Elvytyksen on tuettava talouden rakenteiden uudistamista vakaampaan ja ekologisesti kestävämpään suuntaan, Sinnemäki muistuttaa.

Vihreän eduskuntaryhmän linjauksia finanssimarkkinoiden paremmasta säätelystä: http://www.vihreat.fi/fi/node/3595

Lisätietoja:
Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Anni Sinnemäki
050 511 3166

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *