« Kaikki artikkelit

Monipuolisuutta metsäpolitiikkaan

Stora Enso aloittaa 2000 työntekijää koskevat yt-neuvottelut. Suomalainen metsäteollisuus on kriisissä. Mitä nyt?


Suomalaisen metsäpolitiikan on uudistuttava. On kummallinen tilanne, että Suomen vanhoja metsiä hakataan selluksi, mutta emme osaa rakentaa puisia kerrostaloja. Meillä on pulaa laadukkaasta sahatavarasta ja hirsirakentajan tukista.

Tarvitsemme monipuolisuutta metsien hoitoon, käyttöön ja metsäntutkimukseen. Jatkuvaan kasvatukseen perustuva metsänhoito on viime aikoina herättänyt kiinnostusta niin metsänomistajien kuin metsäntukijoiden keskuudessa. Jatkuva kasvatus tarjoaa mahdollisuuden tuottaa hyvälaatuista puutavaraa pitkälle jalostettujen puutuotteiden raaka-aineeksi. Se on myös hyvä tapa huolehtia talouskäytössä olevan metsän monimuotoisuudesta.

Jyri Häkämies on oikeassa siinä, että nyt tarvitaan kaikkien osapuolten yhteistyötä. Sen sijaan Häkämiehen tarjoamista keinoista ei ole pelastajiksi. Esimerkiksi ydinvoiman lisärakentaminen on ratkaisuna akuuttiin kriisiin absurdi – olisihan mahdollinen voimala toiminnassa joskus 2020-luvulla.

Ekometsätalouden liitto julkaisi tänään Hyvä metsänhoito -kirjan, joka on tärkeä puheenvuoro suomalaiseen metsäkeskusteluun. Metsien taloudellisen käytön tulevaisuus ei voi perustua nykyisen mallin tekohengitykseen.

Vihreät ovat aiemmin julkaisseet omat linjauksensa metsäsektorin tulevaisuudesta:
http://www.vihreat.fi/fi/metsalinjaukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *