« Kaikki artikkelit

Puheenjohtajaksi – tavoitteet

Vuoden 2011 eduskuntavaalit ovat tulevaisuusvaalit. Suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle ja päästövähennyksiä on tehtävä nopeasti. Puolueiden kannatuksessa tapahtuu suuria muutoksia. Vihreiden on oltava puolue, johon monenlaisten ihmisten on helppo tulla. Ympäristönsuojelu, hyvinvointiyhteiskunta ja kestävä talous ovat suomalaisten laajasti kannattamia vihreitä tavoitteita. Tavoitteiden toteutuminen vaatii, että yhä useampi äänestää meitä.

Vihreät on aktiivinen ja kasvava joukko ihmisiä, joiden tavoitteena on ekologisesti kestävä ja sosiaalisesti oikeudenmukainen yhteiskunta. Tällaista puoluetta olisi kunnia johtaa.

1. Vihreät kykenevät yhdistämään ympäristönsuojelun korkean tason, hyvinvointiyhteiskunnan vahvistamisen ja kestävän talouden.
Vihreillä on vahva talous- ja elinkeinopoliittinen linja, joka on tuotava paremmin esiin. Vihreä talous perustuu kohtuudelle. Vaurautta on luotava vaarantamatta muiden hyvinvointia ja luonnon monimuotoisuutta: leutoa ilmakehää, puhtaita vesistöjä ja metsiä. Vihreät kannattava yrittäjyyttä ja monipuolista elinkeinopolitiikkaa, joka tarjoaa uutta työtä myös rakennemuutospaikkakunnille.

2. Vihreät monenlaisten ihmisten puolue, johon on helppo kuulua.
Meidän on saatava ne ihmiset, jotka jakavat vihreät arvot, kokemaan meidät omaksi puolueeksemme. Haluan, että Vihreät ovat tutkijoiden ja lähihoitajien, putkimiesten, opettajien, yrittäjien ja kaupan kassojen puolue. Seuraavaksi puolueen kannatusta on lisättävä erityisesti maakuntakeskuksissa, taajamissa ja lähiöissä. Kaikille on löydyttävä oma tapansa osallistua vihreään toimintaan.

3. Puheenjohtajan tehtävä on innostaa ja pistää itsensä peliin.
Puolueen puheenjohtajan tehtävä on innostaa toimimaan yhteisten tavoitteiden puolesta. On osattava kuunnella muita, mutta myös uskallettava tehdä päätöksiä vaikeissa paikoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *