« Kaikki artikkelit

Puolueen talouspoliittista profiilia on nostettava

Vihreillä on paljon talouspoliittista osaamista. Elinkeinopolitiikan, työllisyyspolitiikan ja yrittäjyyden roolia puolueen toiminnassa on kuitenkin vahvistettava. Kunnianhimoinen ympäristöpolitiikka ja hyvinvointiyhteiskunta voidaan yhdistää vahvaan talouteen. Talouskeskustelu ansaitsee enemmän vihreitä avauksia.


Green New Deal – Vihreä elvytyspaketti
Elvyttävän talouspolitiikan on rakennettava silta laman ja ilmastokriisin yli. Investoinnit energiatehokkuuteen, uusiutuvaan energiaan ja raiteisiin luovat uutta työtä, jolla rakennetaan ympäristön kannalta kestävämpää infrastruktuuria ja elämäntapaa.

Ymmärrettävä työllisyyspolitiikan kokonaisuus
Vihreän työllisyyspolitiikan kokonaisuus ulottuu ympäristöteknologian viherkaulustyöpaikoista palveluyhteiskunnan vahvistamiseen. Vihreät puolustavat pieniä ja keskisuuria yrityksiä sekä tukevat tutkimusta ja innovaatioiden kaupallistamista.

Vihreä verouudistus vaaliteemaksi
Seuraavat eduskuntavaalit ovat verovaalit. Vihreiden on valmisteltava huolellisesti omat näkemyksensä vihreän verouudistuksen kokonaisuudesta. Verotuksen painopistettä on siirrettävä omistamisen ja kuluttamisen verotuksen suuntaan. Vihreässä verouudistuksessa ravintolassa syöminen olisi halvempaa, mutta katumaasturilla yksin aamuruuhkassa ajaminen kalliimpaa.

Talous tarvitsee maailmanlaajuisia pelisääntöjä.
Vihreät ovat vuosia puhuneet kansainvälisen talouden pelisääntöjen tarpeesta. Kansainvälisen finanssikriisin myötä tahtoa pelisääntöjen laatimiseen näyttää löytyvän laajasti. Vihreiden on oltava nyt erityisen aktiivisia, jotta markkinoiden läpinäkyvyyttä saadaan parannettua ja veroparatiisien varjotaloutta raotettua.

Talouspoliittinen ohjelmatyö
Ohjelmatyö ja aktiivinen keskustelu pitävät puolueen elävänä. Puolueen on yhdessä Vihreän sivistysliiton ajatuspajan kanssa tehtävä määrätietoista talouspoliittista ohjelmatyötä.

Takaisin puheenjohtajuuden tavoitteisiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *