« Kaikki artikkelit

Vihreä hyvinvointiyhteiskunta tukee itsenäisyyttä, ihmisten omia yhteisöjä ja yrittäjyyttä

Sosiaaliturvan ja peruspalveluiden on tuettava ihmisten omatoimisuutta. Se ei tarkoita heitteille jättämistä tai kolmannen sektorin köyhäinapua. Sosiaaliturvan uudistamisen on vähennettävä köyhyyttä ja byrokratiaa. Ihmisten omien yhteisöjen toimintaa hyvinvoinnin luomisessa on tuettava.

Perusturva kuntoon.
Sosiaaliturvaa uudistavan SATA-komitean työ on vietävä läpi. Suomalaisen sosiaaliturvan rakenteet ja taso vaativat parannuksia. Toimeentulotuen perusosa on siirrettävä Kelan maksettavaksi. Tämä vähentäisi byrokratiaa ja helpottaisi kaikkien köyhimpien tilannetta.

Paremmat maksukatot.
Lääkkeet tulevat Suomessa todella kalliiksi paljon sairastavalle pienituloiselle. Tämä on johtanut myös terveyserojen kasvamiseen. Terveydenhuollon maksukatot on uudistettava, jotta tilanteeseen saadaan korjaus.

Vihreiden on tunnettava paremmin yrittäjien todellisuutta.
Emme kannata mitä tahansa yrittäjien vaatimuksia kuten perintöveron poistamista yritysomaisuudelta, mutta yrittäjien arjen tuntemus auttaisi meitä löytämään muita keinoja siihen, että Suomessa olisi mahdollisuutta luoda työtä ja hyvinvointia.

Omatoimista yhteisöllisyyttä.
Hyvässä kunnossa olevan vanhusväestön lisääntyminen tarkoittaa, että monilla ihmisillä on aikaa ja halua tehdä jotain hyödyllistä. Vihreiden on tuettava ihmisten omatoimista yhteisöllisyyttä, koska se luo hyvinvointia ja tuo mielekkyyttä monien ihmisten elämään. Tilojen tarjoaminen toiminnalle, kulttuurin vapaan kentän tuki tai yhteisöllisen asumisen helpottaminen ovat hyviä esimerkkejä.

Takaisin puheenjohtajuuden tavoitteisiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *