« Kaikki artikkelit

Vihreiden on oltava monenlaisten ihmisten puolue

Vihreät on innostava yhteisö tulla mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Puolueesta löytyy monia tapoja aktiiviseen jäsenyyteen. Yhdet haluavat vaikuttaa tavoitteiden muotoiluun, toiset ovat parhaimmillaan kampanjoinnissa. On myös mahdollista liittyä puolueeseen ja osoittaa kannatustaan sillä tavalla – kaikkien ei tarvitse harrastaa kokouspuurtamista.

Puolueen jäsenmäärä nostetaan 15000 vuoteen 2015 mennessä.

Jokaiselle puolueen jäsenelle on tarjottava hänelle sopiva tapa toimia puolueessa.

Jäsenmäärän kasvattamiseen satsataan palkkaamalla jäsenhankkija, jonka tehtävänä on tukea paikallista työtä.

Puolueen jäsenten mielipiteitä on kuultava politiikan teossa nykyistä enemmän. Haluan lisätä mielipidekyselyitä ja jäsenäänestyksiä. Kehitetään toimintaa, jossa jäsenistö voi osallistua politiikan linjaamiseen suoraan.

Puolueen toimintaan tarvitaan lisää iloa ja yhteisöllisyyttä arkisen puurtamisen rinnalle. Vapaaehtoistoiminnan pitää olla mielekästä, harva sitä muuten jaksaa.

Alueita, piirejä ja paikallistoimintaa tuetaan niiden omista lähtökohdista ja vahvuuksista käsin.

Etäisyyttä puoluetoimiston/eduskuntaryhmän ja piirien välillä kavennetaan. Puoluejohto ja eduskuntaryhmä tapaavat piirien aktiiveja ajankohtaisten poliittisten kysymysten merkeissä.

Puolue pystyy jakamaan parhaita käytäntöjä kaikkien toimijoidensa kesken. Kaiken ei tarvitse tapahtua puoluetoimiston kautta.

Otetaan käyttöön olemassa olevia edistyksellisiä teknisiä välineitä, jotta kaikilla tasoilla on mahdollista oppia kaikilta tasoilta parhaiden ajatusten ja toimintatapojen levittämisessä.

Takaisin puheenjohtajuuden tavoitteisiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *