« Kaikki artikkelit

Ympäristönsuojeluun tarvitaan uutta kunnianhimoa – myös Vihreissä

Ilmaston lämpeneminen on vain yksi ympäristöä liikaa kuluttavan elämäntavan lukuisista oireista. Luonnon monimuotoisuuden hupeneminen, kalakantojen romahtaminen ja luonnonvarojen liikakäyttö jatkuvat. Kokonaisvaltainen ympäristöpolitiikka ja luonnonsuojelu tarvitsevat uutta kunnianhimoa.


Peurakairan vanhat metsät, Sipoonkorpi, suot, Itämeri.
On asioita, jotka olemme vaarassa menettää kokonaan.

Luonnonsuojelu ei saa jäädä ilmastopolitiikan jalkoihin.
Ympäristökriisin ratkaiseminen vaatii kokonaisvaltaista otetta kestävän elämäntavan ja talouden rakentamiseen. Ilmastonmuutosta ei pidä ryhtyä torjumaan Vuotoksen altaan kaltaisilla ympäristörikoksilla.

Vihreiden on haastettava muut puolueet puolustamalla isänmaan luontoarvoja.
Suomalaisten enemmistö haluaa suojella luontoa. Vanhoja saavutuksia puolustavasta asetelmasta on päästä takaisin kunnianhimoisen suojelun tielle.

Etelä-Suomen metsät on pelastettava.
Vain murto-osa Etelä-Suomen metsistä on suojeltu. Metsäluonnon monimuotoisuus hupenee ja useat lajit ovat vaarassa kadota kokonaan. Suojeluaste on eteläisessä Suomessa nostettava 10 prosenttiin. Samalla on etsittävä uusia, monipuolisempia tapoja hoitaa ja käyttää metsiä.

Suot on suojeltava.
Laaja ojitus on muuttanut suomalaiset suot hiilinieluista päästöjen lähteiksi. Samalla on tuhottu laajoja ekosysteemejä. Uusia luonnontilaisia soita ei pidä enää ottaa turvetuotannon käyttöön. Jäljellä olevan suoluonnon suojelua on lisättävä ja ojitettuja soita on ennallistettava.

Takaisin puheenjohtajuuden tavoitteisiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *