« Kaikki artikkelit

Työntekijöiden oikeudet taattava kaikkialla Euroopassa

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki korosti kaikkien työntekijöiden oikeuksien takaamista Vihreiden vaalikasvihuoneen avajaisissa Helsingissä lauantaina.

- Taantuman aikana on tärkeää huolehtia työntekijöiden oikeuksista kaikkialla Euroopassa. On kaikkien työntekijöiden etu, että vähemmistöryhmien oikeuksia ei poljeta. Siirtolaisilla pitää olla oikeus samaan palkkaan ja samoihin työehtoihin kuin muillakin. Yhdenvertaisuus on sosiaalisen Euroopan kulmakiviä, Sinnemäki sanoo.

Vihreät korostavat kaikkien ihmisten, myös maahanmuuttajien oikeutta osallistua yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen niin ammattiyhdistysliikkeessä kuin politiikassa.

- Työyhteisöt ovat tärkeitä maahanmuuttajien kielenoppimiselle. Meidän pitäisi nykyistä paremmin levittää ja jakaa parhaita käytäntöjä siitä, miten kielitaidon parantamista voidaan tukea työpaikoilla, Sinnemäki sanoo.

Vihreiden kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Johanna Sumuvuori otti esiin yhteisen eurooppalaisen turvapaikkapolitiikan tarpeen.

- Suomeen tulee turvapaikanhakijoita esimerkiksi Kreikan ja Italian kautta, koska näissä maissa ihmisten oikeutettuja turvapaikkahakemuksia ei usein edes käsitellä. EU tarvitsee yhteistä, ihmisoikeuslähtöistä turvapaikkapolitiikkaa, Sumuvuori sanoo.

Vihreiden vaalikasvihuone Helsingissä, Lasipalatsin edustalla on avoinna joka päivä klo 10-18 (su 12-18).

Anni Sinnemäki osallistuu Maailma kylässä -festivaalien yhteydessä järjestettävään Puhu minulle suomea -tapahtumaan lauantaina 23.5. klo 13. Puhu minulle suomea -teltassa Rautatientorilla, Helsingin rautatieaseman puolella, Mekong-lavan läheisyydessä. Puhu minulle suomea -yhdistyksen tarkoituksena on toiminnallaan aktivoimaan maahanmuuttajia ja muita suomen kielen oppijoita puhumaan suomea sekä kannustaa samalla suomalaisia kommunikoimaan suomeksi ei ainoastaan keskenään vaan myös maahanmuuttajien kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *