« Kaikki artikkelit

4.6. Yle TV1 21.05 Vaalit 09: Suuri vaalikeskustelu

SUURI VAALIKESKUSTELU: EUROOPPA IRTI LAMASTA
 
Eduskuntapuolueiden puheenjohtajia tentataan EU-vaaleista Vuosaaren satamassa.

Paikalla Vuosaaressa ovat puheenjohtajat Matti Vanhanen (Kesk), Jyrki Katainen (Kok), Jutta Urpilainen (SDP), Anni Sinnemäki (Vihr.), Martti Korhonen (Vas.), Stefan Wallin (RKP), Päivi Räsänen (KD) ja Timo Soini (PS).

Tuonnin arvolla mitaten Helsingin Vuosaari vastaa kolmannesta Suomen koko tuonnista. Tällä hetkellä satama on kuitenkin pullollaan tyhjää tilaa ja tyhjiä kontteja. Lama on leikannut kapasiteetista kolmanneksen.

Satamassa keskustellaan taloudesta, työllisyydestä ja keinoista saada Eurooppa - ja Suomi mukana - irti lamasta.

Keskustelussa käytäneen läpi myös Suomen mahdollisuuksia vaikuttaa ja saada äänensä kuuluviin EU:ssa. Lisäksi puoluejohtajat saavat linjata näkemyksiään EU:n tulevaisuuteen - löyhä valtioliitto vai liittovaltio - sekä EU:n laajuuteen.

YLE Uutisten ja Ajankohtaisjournalismin toteuttama yhteinen gallup julkistetaan samana iltana. Puolueiden puheenjohtajat pääsevät ottamaan tuoreeltaan kantaa.

Toimittajat Kirsi Skön ja Jyrki Richt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *