« Kaikki artikkelit

Sinnemäki rauhoittelee puheita lakko-oikeuden rajaamisesta

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki toivoo, että kaikki osapuolet keskittyisivät löytämään työmarkkinoille liittokohtaiseen sopimiseen parhaiten toimivat käytännöt. Sinnemäki rauhoittelee puheita lakko-oikeuden rajaamisesta.

- Suomalaiset työmarkkinat ovat siirtyneet tupon jälkeiseen aikaan. Tarvitsemme uusia sopimisen käytäntöjä ja parempaa neuvottelukulttuuria. Monilla aloilla neuvottelut ovat edelleen kesken. Puheet lakko-oikeuden rajaamisesta eivät välttämättä auta yhteisymmärryksen ja näiden uusien sopimisen käytäntöjen löytämisessä, Sinnemäki sanoo.

Sinnemäki muistuttaa, että työtaisteluoikeus on vahva perusoikeus, joka perustuu myös Suomen kansainvälisiin sitoumuksiin.

- Liittotason neuvotteluissa ristiriitoja ei pidä jättää hautumaan ja odottelemaan työehtosopimuksen päättymistä. Neuvotteluja pitäisi käydä jatkuvasti etenkin niillä aloilla, joilla sopiminen on historiallisesti ollut vaikeaa, Sinnemäki sanoo.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki toivoo, että kaikki osapuolet keskittyisivät löytämään työmarkkinoille liittokohtaiseen sopimiseen parhaiten toimivat käytännöt. Sinnemäki rauhoittelee puheita lakko-oikeuden rajaamisesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *