« Kaikki artikkelit

Puheenjohtajaksi 2009

Puheenjohtajaksi - tavoitteet
14.05.2009 10:10

Vuoden 2011 eduskuntavaalit ovat tulevaisuusvaalit. Suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle ja päästövähennyksiä on tehtävä nopeasti. Puolueiden kannatuksessa tapahtuu suuria muutoksia. Vihreiden on oltava puolue, johon monenlaisten ihmisten on helppo tulla. Ympäristönsuojelu, hyvinvointiyhteiskunta ja kestävä talous ovat suomalaisten laajasti kannattamia vihreitä tavoitteita. Tavoitteiden toteutuminen vaatii, että yhä useampi äänestää meitä.

Vihreät on aktiivinen ja kasvava joukko ihmisiä, joiden tavoitteena on ekologisesti kestävä ja sosiaalisesti oikeudenmukainen yhteiskunta. Tällaista puoluetta olisi kunnia johtaa.

 

Elinkeinopolitiikka ja yrittäjyys tärkeään rooliin vihreässä politiikassa
18.04.2009 14:13

Puhe valtuuskunnassa 18.4.2009

Aion puhua lyhyesti teemoista, joita haluan Vihreiden puheenjohtajana painottaa. Keskustelu jatkuu maanantaina Tampereelta käynnistyvällä Vihreä Suomi -kiertueella. Toistaiseksi näyttää siltä, että varapuheenjohtajakisasta näyttäisi tulevan kutkuttavampi kuin puheenjohtajakisasta.

 

Puolueen talouspoliittista profiilia on nostettava
14.05.2009 10:29

Vihreillä on paljon talouspoliittista osaamista. Elinkeinopolitiikan, työllisyyspolitiikan ja yrittäjyyden roolia puolueen toiminnassa on kuitenkin vahvistettava. Kunnianhimoinen ympäristöpolitiikka ja hyvinvointiyhteiskunta voidaan yhdistää vahvaan talouteen. Talouskeskustelu ansaitsee enemmän vihreitä avauksia.

 

Ympäristönsuojeluun tarvitaan uutta kunnianhimoa – myös Vihreissä
14.05.2009 12:22

Ilmaston lämpeneminen on vain yksi ympäristöä liikaa kuluttavan elämäntavan lukuisista oireista. Luonnon monimuotoisuuden hupeneminen, kalakantojen romahtaminen ja luonnonvarojen liikakäyttö jatkuvat. Kokonaisvaltainen ympäristöpolitiikka ja luonnonsuojelu tarvitsevat uutta kunnianhimoa.

 

Vihreä hyvinvointiyhteiskunta tukee itsenäisyyttä, ihmisten omia yhteisöjä ja yrittäjyyttä
14.05.2009 12:26

Sosiaaliturvan ja peruspalveluiden on tuettava ihmisten omatoimisuutta. Se ei tarkoita heitteille jättämistä tai kolmannen sektorin köyhäinapua. Sosiaaliturvan uudistamisen on vähennettävä köyhyyttä ja byrokratiaa. Ihmisten omien yhteisöjen toimintaa hyvinvoinnin luomisessa on tuettava.

 

<< Alkuun < Edellinen 1 2 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 1 / 2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *