« Kaikki artikkelit

UUSIUTUVAN ENERGIAN EDISTÄMISPAKETIN NOPEA TOTEUTTAMINEN VÄLTTÄMÄTÖNTÄ

Vihreät antaa tukensa elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen uusiutuvan energian edistämispaketille. Sen sisältämä malli tukee pienpuun tarjontaa markkinoilla ja lisää merkittävästi metsähakkeen osuutta sähköntuotannossa. TEM:in laskelmien mukaan ilman uusia ohjauskeinoja Suomi ei pääse EU:n komission asettamaan 38 prosentin tavoitteeseen energian loppukulutuksesta.

 - Uusiutuvan energian tavoitteen saavuttamisen kannalta tärkeintä on parantaa metsähakkeen kilpailukykyä suhteessa turpeeseen ja kivihiileen. Tähän tähtää myös hallituksessa Pekkarisen johdolla valmisteilla oleva uusiutuvien edistämispaketti, toteaa työministeri, Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki.

 - Uusiutuvan edistämispaketti on historiallinen, sillä sen ansiosta markkinoille on mahdollista saada lähes kolmen ydinvoimalan verran uusiutuvaa kotimaista energiaa vuoteen 2020 mennessä. Paketti on voimakas piristysruiske uusiutuvan energiaan liittyviin laite-, kuljetus- ja palveluliiketoimintainvestointeihin ei puolilla Suomea. Se on myös merkittävä panostus kotimaiseen työllisyyteen, huomauttaa Sinnemäki.

 - Metsäteollisuuden tuotannon romahdus on vähentänyt uusiutuvan energian osuutta energiankulutuksestamme. Jotta EU-tavoitteeseen ylipäätään on mahdollista päästä vuoteen 2020 mennessä, on uusiutuvien osuutta lisättävä nopeasti ja paljon. Sitä ei voi jättää toiveiden varaan, vaan se edellyttää toteutuakseen järeitä, pikaisesti käyttöön otettavissa olevia edistämistoimia ja poliittista tahtoa kaikilta poliittisilta ryhmiltä, Sinnemäki korostaa.

Sinnemäki muistuttaa, että ydinvoiman lisärakentamisella ei Suomen uusiutuvavelvoitetta täytetä. Ydinvoiman lisärakentaminen voi päinvastoin vaikeuttaa tavoitteeseen pääsemistä, koska se sitoo valtavasti pääomia ja vähintäänkin hidastaa yritysten investointihalukkuutta uusiutuviin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *