« Kaikki artikkelit

Ekologisen verouudistuksen jatkaminen ja harmaan talouden torjunta kestäviä lähtökohtia

Hallitus on tänään sitoutunut edistämään talouden vakautta, joka nojaa kasvun kestävyyteen ja yhteiskunnan eheyteen.

- Tämä on tärkeä lähtökohta. Vakauden ja kestävyyden tavoitteet toteutuvat hyvin hallituksen verolinjauksissa. Vanhasen II hallituksen aikana sovitut arvonlisäverotuksen ja energia- ja ympäristöverojen korotukset tulevat voimaan. Vakauttamalla ekologisella verouudistuksella Kiviniemen hallitus tekee merkittävän muutoksen suomalaiseen verojärjestelmään, Sinnemäki korostaa.

Hallitus vahvisti sitoutumisensa voimakkaisiin toimiin harmaan talouden torjumiseksi. Kiireellisimpinä toimina toteutetaan mm. Urakanantajan ilmoitusvelvollisuuden laajentaminen ja lähetettyjen työntekijöiden verovastuun tehostaminen.

- Talouden perustan vahvistaminen harmaata taloutta torjumalla on kestävin ja reiluin tapa kuroa umpeen tulojen ja menojen välissä olevaa aukkoa. Harmaan talouden torjunta parantaa sääntöjen mukaan toimivien yrittäjien ja kaikkien työntekijöiden asemaa.

Merkittävä sitoumus on myös sopimus siitä, että hallitus tekee periaateratkaisut, jotka mahdollistavat julkisen tiedon avaamisen ja saatavuuden.

- Tämä luo monia mahdollisuuksia uusille innovaatioille ja uudelle yrittäjyydelle.

Työelämän tasa-arvoa hallitus parantaa mm. jakamalla vanhemmuuden kustannukset nykyistä tasaisemmin kaikkien työnantajien kesken. Tämä parantaa erityisesti nuorten naisten asemaa työmarkkinoilla.

- Myös perhevapaiden uudistamisesta tehdään esitykset. Jos perhevapaat saadaan jakautumaan tasaisemmin molempien vanhempien kesken, ei työnantajalla ole enää syytä nuorten naisten syrjintään vanhempainvapaiden perusteella.

Sinnemäki pitää uuden hallituksen ilmapiiriä hyvänä. Uuden pääministerin johtama hallitus on sitoutunut ohjaamaan talouden kasvua vihreämmälle uralle ja ilmastonmuutoksen torjuminen näkyy myös talouspolitiikassa.

- Hallitus ei ryhdy hätäisiin sosiaaliturvan tai palveluiden leikkauksiin vaan etsii kestävämpiä tapoja vakauttaa taloutta. Taloutta ei tasapainoteta pikaratkaisuilla vaan vahvistamalla talouden perustaa niin, että julkisen talouden tasapainottaminen kahdessa vaalikaudessa on mahdollista yhteiskunnan eheys säilyttäen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *