« Kaikki artikkelit

Eduskuntavaalit 2011

Uusi avoin Suomi

 

Kiitos ja kumarrus kaikille Vihreiden äänestäjille! Ja kiitos tosi paljon kaikille teille, jotka annoitte ääneni minulle, on arvokasta olla luottamuksen arvoinen. Ja tappiosta huolimatta työ Vihreiden tavoitteiden ja arvojen eteen jatkuu tietenkin kaikella sillä voimalla mitä on, ja vähän enemmälläkin! 

 

 

Minusta

Tavoitteeni vaaleissa ovat...

Tavoitteita tulevalle vaalikaudelle

Linkkejä vaalikonevastauksiin

Tule mukaan tekemään kaikkien aikojen parasta Vihreää vaalitulosta!

Annin tukijoita

Tue kampanjaa

Vaalirahoitukseni

 

Minusta

Olen Vihreiden puheenjohtaja ja työministeri.

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnasta. Olen pohtinut taloutta, oikeudenmukaisuutta ja luontoa niin kauan kuin muistan. Vuonna 1998 olin töissä ympäristöministeriössä, ja Helsingin vihreiden puheenjohtaja Otto Lehtipuu pyysi minua ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Ajattelin, että kyllä, lähden, on parempi toimia aktiivisena kansalaisena eikä pelkästään kuluttajana ja nurisijana.

Kuluneen neljän vuoden aikana on tapahtunut paljon. Olen ollut tekemässä miljardin euron ekologista verouudistusta, torjunut taantumaa elvyttävällä politiikalla ja saanut nuorten työttömyyden kääntymään laskuun. Siviilipalvelus on lyhentynyt, maksuton päivähoito laajentunut, Espoon metro on rakenteilla ja vaalirahoituksella on uudet tiukat pelisäännöt.

Olen hävinnyt ydinvoimaäänestyksen, mikä oli tappiona rankka. Olen kuitenkin ylpeä siitä että tarjosimme vaihtoehdon.

Rakastan epäsäännöllisen muotoisia mäntyjä, hiihtämistä ja Doris Lessingin Kultaista muistikirjaa. Asun Punavuoressa, olen kasvattanut tyttären aikuisuuden kynnykselle ja julkaissut kaksi runokirjaa. Olen 37-vuotias humanististen tieteiden kandidaatti venäjän kirjallisuudesta.

Politiikassa pidän eniten ratkaisuista ja tuloksista, asioiden ajattelemisesta uudelleen ja yhteishengestä. Olen ylpeä johtaessani puoluetta, jonka ihmiset ovat ahkeria, idealistisia ja itsenäisiä ajattelijoita.

Seuraavaksi haluan rakentaa uuden Suomen.

Vihreiden uusi Suomi on suvaitsevainen ja tasa-arvoinen. Vihreiden Suomessa norppa on suojeltu!

 

 

Tavoitteeni vaaleissa ovat...

talous, joka tekee vähemmästä enemmän. Uuden Suomen talous rakennetaan kestävälle pohjalle. Suomessa investoidaan raiteisiin. Ihmisten osaamiseen ja ideoihin luotetaan. Sosiaaliturva kannustaa eikä lannista. Syntyy yhteiskunnallisia yrityksiä. Työmarkkinat ovat reilut. Pienten työtulojen verotusta kevennetään. Pitää antaa tilaa luovuudelle ja uusille vihreille ideoille. Kunnianhimoinen ilmastopolitiikka luo uusia työpaikkoja. Yritys on helppo perustaa.

Tässä kirjoituksiani työllisyydestä.

tasa-arvoinen Suomi. Ketään ei syrjitä. Kenenkään ei pidä joutua pelkäämään, ei työpaikalla, kotona, koulussa, kaupungilla tai missään muuallakaan. Tuloerot eivät enää kasva. Peruskoulu takaa kaikille nuorille tasa-arvoiset lähtökohdat jatkokoulutukseen ja työelämään. Koulutus on kaikille maksutonta. Maahanmuuttajat ovat Suomeen tervetulleita ja he löytävät täältä nopeasti töitä.

Tässä kirjoituksiani yhdenvertaisesta ja suvaitsevaisesta Suomesta.

luonnon rikkauksien suojeleminen. Luonnon lajikirjo on meidän kaikkien arvokasta omaisuuttamme. Luonnon monimuotoisuuden hupeneminen pysäytetään. Vanhojen metsien ja luonnontilaisten soiden suojelua lisätään. Metso-ohjelmaa jatketaan ja sen rahoitus nostetaan riittävälle tasolle. Itämeren ja sisävesien suojelusitoumuksista pidetään kiinni.

Tässä kirjoituksiani luonnosta ja metsistä.

 

Tavoitteita tulevalle vaalikaudelle

Saimaannorpan suojelemiseksi kalastuskieltoja laajennetaan

Suomi sitoutuu Euroopan unionissa 30 prosentin päästövähennyksiin vuoteen 2020 mennessä

Turpeenpolton veronalennuksista luovutaan

Metso-ohjelma saa riittävän rahoituksen

Turkistarhaus kielletään

 

Isälle tarkoitettua vanhempainvapaata pidennetään

Opintotuki sidotaan indeksiin

Koulutus on maksutonta kaikille, myös ulkomaalaisille opiskelijoille

Pienten työtulojen verotusta kevennetään

Yrittäjien sosiaaliturvaa parannetaan

Pääomaveroa kiristetään

 

Säädetään tasa-arvoinen avioliittolaki

Siviilipalvelus lyhenee

Kaikki maahanmuuttajat saavat suomen kielen opetusta

Kehitysyhteistyömäärärahat 0,7 %

Mielenterveysongelmiin saa ajoissa apua

Pääkaupunkiseudulla otetaan käyttöön ruuhkamaksu

 

Linkkejä vaalikonevastauksiin

Yle

Helsingin sanomat

Kauppalehti

Nuorten vaalikone

Ulkopoliittinen vaalikone

 

 

Tule mukaan tekemään kaikkien aikojen parasta Vihreää vaalitulosta!

Eduskuntavaalikampanjaa pyörittää tukiryhmä, jonka toimintaan olet lämpimästi tervetullut mukaan. Tekemistä riittää ideoinnista esitteiden jakamiseen. Voit kertoa kampanjastani tuttavillesi tai järjestää tapahtuman. Kysy lisää Senjalta: senja.laakso@vihreat.fi.

Annin tukijoita:

Maryan Abdulkarim

Olen Maryan Abdulkarim, kahden kulttuurin kasvatti, nuori nainen, etnisesti erilainen, kuitenkin samanlainen, suomalainen. Kahden  lapsen työssäkäyvä äiti. Hyvinvoiva yhteiskunta rakentuu hyvinvoivista yksilöistä ja hyvin  hoidetusta ympäristöstä. Toivon että tulevillekin sukupolville jää luonnonihmeitä ihmeteltäviksi vakaassa maailmassa. Siksi Vihreät, siksi Anni.

Liisa Lithovius

Olen 40 vuotta työelämässä viihtynyt naisihminen ja tienannut suurimman osan leivästäni kirjoittajana. Siinäpä syy, miksi alun perin kiinnostuin Annista: hänen runonsa ja laulunsa osuvat ja kertovat syvästi inhimillisestä ajattelusta. Sitä ihmisen kokoista ajattelua ja kirkasotsaista halua rakentaa hyvää tulevaisuutta olen hänen poliittisissa toimissaan koko ajan nähnyt. Myös yksinhuoltajan arjen tuntemus kasvattaa kummasti käytännön järkeä - kuten itsekin kokemuksesta tiedän. Arvostan myös hänen asiallista tyyliään: itsekorostusta ei tarvita, asia on tärkeä. Tieto yksinään voi johtaa vääriin valintoihin; taiteen tekeminen onkin hyvä pohja inhimillisen politiikan edistämiselle. Siksi haluan, että Anni jatkaa hyvää työtään eduskunnassa.

Mari Peltola

Olen Mari Peltola, Yhteiskuntatieteiden opiskelija Turusta. Kiinnostukseni Ministeri Sinnemäen uraan alkoi Ultra Bran sanoituksista ja on jatkunut hänen poliittiselle uralleen. Anni on asiallinen, hän ei korosta itseään vaan keskittyy asiaan. Hän on vihreä väriläiskä Suomen Eduskunnassa, joka osaa asiansa.

Anne Gündüz

Why am I a fan to Anni Sinnemäki?  Anni is very skillful, but also a human with a big heart and has really brought about the good things in parliament. I admire how much detail she is able to hold and  understand a broad package of the same time, even now, after been the  Minister of Labour. I joined because I appreciate the green line and  the commitment to better, more egalitarian and multicultural and  internationalized Finland. Nature, not forgetting in Global World.

In fact I live in a multicultural family and friend network. My spouse has come from West Africa to Finland before we could offer any integration process. Only thing what we could offer that time was  cleaning work (and study finish language atlibrary on your
own.) In 25 years has happened a lot, but not enough of course. Many of my friends has told also their wonderful stories when coming to here. How to ground your life from the basics, homing and black bread.. and work with non speaking Finns.

Also I worked over 15 years at an international Finnish company, and somehow I have always been angry of it's how unequal we are for those  coming from elsewhere. And how desperately we same time needing these people however, to enrich our lives, and even nursing home care for our elderly people or to manage our projects in the international world. Finland is quite small and qualified workers are wanted everywhere in the World.Are we ready to keep our knowhow here?

Today, I work in the Immigrant Employment and Economical Development Office as an Immigrant Adviser and surely can integrate newcomers by bottom of my heart. I love my job and these wonderful Customers. Fortunately, Anni and the Green Party members in parliament have understood how important the process of integrating is. Annie is one great Boss!

Ville Kajanne

Olen hyvin iloinen siitä, että Anni on kansanedustajani. Anni on johdonmukaisesti pitänyt kiinni niistä tavoitteista ja ihanteista, jotka hänet aikanaan saivat politiikkaan lähtemään, ja tehnyt kärsivällisesti työtä niiden toteuttamiseksi. Ihailen Annin tapaa selkeästi argumentoimalla ja provosoitumatta käydä poliittista keskustelua, tapahtuipa se studiolamppujen loisteessa tai muilla julkisilla foorumeilla. Anni on sisäistänyt hyvin, että politiikka on ryhmätyöskentelyä, jossa tuloksia saadaan todellisuudessa vain muiden näkemyksiä kunnioittamalla, ei katteettomilla irtiotoilla. Mielestäni Anni on yksi keskeisistä kokoavista voimista myös Vihreässä liikkeessä.

Anni on kehittynyt valtavasti poliittisena päätöksentekijänä ja vaikuttajana, mistä hänen yhä vastuullisemmat tehtävänsä ovat selkeä osoitus. Uskon, että meidän on lupa odottaa Annilta jatkossa vieläkin enemmän.

Annin tapa tehdä politiikkaa lähtee vahvasta luottamuksesta siihen, että vaihtoehtoja on aina olemassa. Muutos on kiihtyvää, kyse on ainoastaan siitä miten päättäjämme reagoivat siihen. Vaihtoehtoina ovat sopeutuminen, vaikuttaminen tai kelkasta jättäytyminen. Matti Wuorta mukaillen emme voi paeta impivaaraamme ja piiloutua uuninpankolle maailmaa ajoin räppänästä vilkuillen. Historiasta tulee oppia eikä pyrkiä palaamaan menneeseen. Yhtä vaarallista on tuudittautuminen edellytyksiimme sopeutua nopeasti muuttuvaan maailmaan tyytymällä ammoisiin keinoihin ja mantroihin. Ideaparkkien sieluttomuuden asemesta tarvitsemme oikeita ideoita - ryvettymättömiä poliittisia päättäjiä, jotka etsivät ja myös tarjoavat vaihtoehtoja. Annin uusi avoin Suomi on esimerkki tällaisesta politiikasta ja suunta, johon meidän tulee kulkea.

Koska olemme Annin kanssa samanikäisiä, helsinkiläisiä sekä jaamme humanistisen koulutuksen ja elämänasenteen, on minun helppo tukea Annin poliittista toimintaa. Uskon kuitenkin, että Annin tinkimätön asenne ja viitoittama tie kohti uutta avointa Suomea on kaikkien suomalaisten parhaaksi.

Johanna Hautakorpi

Ihailen Annin poliittista työtä. Olen ylpeä siitä tavasta, jolla hän on kansanedustajana edustanut minua ja lukuisia muita äänestäjiään! Annin tavoitteet luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämiseksi ovat yhä ajankohtaisempia, ja uskon että Anni pystyy jatkossakin parhaalla tavalla viemään eteenpäin näitä tavoitteita, joita pidän kaikkein tärkeimpinä.

Anni on innostava puheenjohtaja ja taitava ministeri. Olen vuosien varrella tehnyt paljon töitä Annin kanssa vaalikampanjoinnissa, eduskunta-avustajana ja nykyisessä työssäni oikeusministeri Tuija Braxin erityisavustajana, ja arvostan Annin vastuuntuntoista ja keskustelevaa tapaa työskennellä ja johtaa puoluetta.

Aaro Horsma

Olen Aaro Horsma, 27-vuotias sosiaalialan opiskelija Helsingistä. Olen suhteellisen vihreä Vihreä, liittyessäni virallisesti jäseneksi vasta viime talvena, opiskelutoverini Maryan Abrulkarimin ”värväyksestä”. Vaikkakin olemme Maryanin kanssa monin tavoin toistemme vastakohtia, on Vihreissä toimiminen tuonut esiin yhteiset arvomme. Arvot joissa ei paina yksilön sukupuoli tai seksuaalisuus, ei etnisyys tai kulttuuritausta.

Minusta Vihreissä kiteytyy moninaisuuden ymmärtäminen ja arvostaminen, niin ihmisissä kuin luonnossa. Rohkeus seistä pienempien puolella vaatien oikeuksia kaikille, olkoon ne sitten norppia, vanhuksia, metsiä tai maahanmuuttajia, seksuaalivähemmistöt tai Suomenlahti.

Minun mielestäni Anni on aito, erikoinen ja vahva. Hänen taustansa on värikäs ja monipuolinen. Annin tahto suojella ja säilyttää luonnon rikkaudet, sekä halu taata jokaiselle vapaus elää itseään toteuttaen tasavertaisena kansalaisena, kertoo minusta hänen rakkaudestaan Suomea ja suomalaisia kohtaan.

Anni ei ehkä ministerinä tarvitsisi tukijoukkoja, mutta ansaitsee ne jo ihan ihmisenä.

Senja Laakso

Olen Senja Laakso, 25-vuotias ympäristönsuojelutieteen opiskelija Helsingistä ja Annin kampanjapäällikkö näissä eduskuntavaaleissa. Annissa ihailen sitä määrätietoisuutta, jolla hän on työskennellyt itselleen arvokkaiden asioiden puolesta niin kansanedustajana, ministerinä kuin puolueen puheenjohtajanakin. Anni on saanut aikaan paljon tärkeitä uudistuksia, ja häneltä löytyy halua jatkaa työskentelyään myös tulevalla vaalikaudella. Annista on vuosien aikana tullut politiikan luja ammattilainen, joka on kuitenkin onnistunut säilyttämään itsessään ihmisläheisen runoilijan. Anni on lämmin ja positiivinen ihminen, jolta kiireistä huolimatta löytyy aina aikaa keskustelulle ja asioiden läpikäymiselle. Siksi Anni.

 

 

Tue kampanjaa

Vaalityötä voit tukea usealla eri tavalla:

- Tule mukaan kampanjoimaan. Ilmoittaudu mukaan tukiryhmään Senjalle: senja.laakso@vihreat.fi

- Lahjoita. Jokainen lahjoitus on merkityksellinen. Alle 1000 euron lahjoituksen voit tehdä halutessasi anonyymisti, 1000-5000 euron lahjoittajien nimi ilmoitetaan vaalirahoitusilmoituksessa.

Lahjoituksen voit tehdä Vihreiden nettisivuilla: www.vihreat.fi/lahjoita?ehdokas=27

tai tekstiviestillä: Lähetä viesti "TUE10 ANNI SINNEMÄKI” tai ”TUE20 ANNI SINNEMÄKI” numeroon 16511.
Saat vahvistusviestin, johon vastaat OK10 tai OK20, jolloin joko 10 tai 20 euroa laskutetaan puhelinlaskussasi.

Keräyslupa 2020/2010/3233 (7.12.2010) Vihreä liitto rp
lupa voimassa koko Suomessa pl. Ahvenanmaa.
Keräysaika: 1.1.2011–31.12.2012
Keräystili 800019-68819
Tuotto käytetään eduskuntavaalikampanjaan 2011

- Liity seuraamaan Facebook-sivujani: http://www.facebook.com/annisinnemaki ja kutsu myös tuttavasi mukaan.

- Jaa kirjoituksiani nettisivuillasi, blogissasi tai Facebookissa

- Keskustele vaaleista ystäviesi ja tuttaviesi kanssa ja kannusta heitä äänestämään.

 

Kiitos tuestasi!

 

Vaalirahoitukseni

Vaalirahoitukseni löytyy täältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *