« Kaikki artikkelit

Lapsilisien sitominen indeksiin hyväksytty

Eduskunta on nyt hyväksynyt lapsilisien sitomisen indeksiin. Ensi vuodesta lähtien kun hinnat nousevat, nousevat myös lapsilisät. Erittäin hyvä!

Vihreät ovat tehneet tällä hallituskaudella töitä perusturvan parantamiseksi. Lapsilisien sitominen indeksiin on yksi edistysaskelista. Indeksisuojan saa nyt myös kotihoidontuki ja tietyt sairaustuet.

Lapsiperheitä koskevat muut muutokset perusturvassa tällä hallituskaudella ovat: pienimpien äitiys- isyys- ja vanhempainrahojen korotukset, lapsilisän tasokorotus kolmannesta lapsesta lähtien, yksinhuoltajien lapsilisän korotus ja kotihoidontuen korotus. Parannukset perusturvassa vähentävät lapsiperheiden riippuvuutta toimeentulotuesta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *