« Kaikki artikkelit

Eduskuntavaalit 2011

Minua voit äänestää Helsingin vaalipiirissä numerolla 16.

Ennakkoäänestys 6.-12.4., vaalipäivä 17.4.

 

Olen Vihreiden puheenjohtaja ja työministeri.

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnasta. Olen pohtinut taloutta, oikeudenmukaisuutta ja luontoa niin kauan kuin muistan. Vuonna 1998 olin töissä ympäristöministeriössä, ja Helsingin vihreiden puheenjohtaja Otto Lehtipuu pyysi minua ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Ajattelin, että kyllä, lähden, on parempi toimia aktiivisena kansalaisena eikä pelkästään kuluttajana ja nurisijana.

Kuluneen neljän vuoden aikana on tapahtunut paljon. Olen ollut tekemässä miljardin euron ekologista verouudistusta, torjunut taantumaa elvyttävällä politiikalla ja saanut nuorten työttömyyden kääntymään laskuun. Siviilipalvelus on lyhentynyt, maksuton päivähoito laajentunut, Espoon metro on rakenteilla ja vaalirahoituksella on uudet tiukat pelisäännöt.

Olen hävinnyt ydinvoimaäänestyksen, mikä oli tappiona rankka. Olen kuitenkin ylpeä siitä että tarjosimme vaihtoehdon.

Rakastan epäsäännöllisen muotoisia mäntyjä, hiihtämistä ja Doris Lessingin Kultaista muistikirjaa. Asun Punavuoressa, olen kasvattanut tyttären aikuisuuden kynnykselle ja julkaissut kaksi runokirjaa. Olen 37-vuotias humanististen tieteiden kandidaatti venäjän kirjallisuudesta.

Politiikassa pidän eniten ratkaisuista ja tuloksista, asioiden ajattelemisesta uudelleen ja yhteishengestä. Olen ylpeä johtaessani puoluetta, jonka ihmiset ovat ahkeria, idealistisia ja itsenäisiä ajattelijoita.

Tule mukaan tekemään kaikkien aikojen parasta Vihreää vaalitulosta!

Eduskuntavaalikampanjaa pyörittää tukiryhmä, jonka toimintaan olet lämpimästi tervetullut mukaan. Tekemistä riittää ideoinnista esitteiden jakamiseen. Voit kertoa kampanjastani tuttavillesi tai järjestää tapahtuman. Kysy lisää Senjalta: senja.laakso@vihreat.fi.

Lue lisää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *