« Kaikki artikkelit

Avoin kirje Vihreille

Puheenjohtajuudesta:

Rakkaat Vihreät,

Lähdin politiikkaan muuttamaan yhteiskuntaa: oikeudenmukaiseksi ihmisille ja kohtuulliseksi luonnolle. Nämä syyt eivät ole muuttuneet 12 vuoden aikana. Nämä tavoitteet erottavat Vihreät yhä kaikista muista puolueista.

Tehtävässäni puheenjohtajana minun on sanottu olevan sovitteleva ja vahvatahtoinen. Olen aina kiinnostunut asioista ja seison tehtyjen päätösten takana, silloin kun niistä on yhdessä sovittu.

Haen jatkoa tehtävässä puheenjohtajana. Haen jatkoa hävittyjen vaalien jälkeen. Miksi teen näin?

En usko luovuttamiseen. Tappion kärsiminen on jokaiselle johtajalle arvokas kokemus. Minulle se on opettanut nöyryyttä ja auttanut näkemään Vihreät terveen ulkopuolisesta näkökulmasta.

Uskon, että tällä kokemuksella pystyn uudistamaan puoluetta ja sen toimintaa. Menneet kaksi vuotta työministerinä, koko Suomen kiertäminen ja vaalityö ja vaalien tulos ovat muuttaneet minua. Mutta ennen kaikkea muutos tarvitsee meistä jokaista, lukemattomia tekoja kaikkialla missä toimimme. Minulle vaalit ovat opettaneet ennen kaikkea suoruutta ja kuuntelemista. Ja olen valmis oppimaan lisää.

Vihreitä tarvitaan juuri nyt. Mutta meidän täytyy saada ihmiset mukaan, pitämään tavoitteistamme enemmän.

Tarvitsemme uutta otetta ja uusia työtapoja puolueen käytännön toimintaan. Meillä on nyt, vaalien jälkeen enemmän jäseniä kuin koskaan aikaisemmin. Se antaa meille mahdollisuuden tehdä asioita, joihin joukkomme eivät olisi aikaisemmin riittäneet. Vihreissä on kehitettävä ohjelmatyötä kevyempiä tapoja osallistua tulevaisuuden ideointiin. Näin kaikki jäsenemme pääsevät mukaan Suomen ja Vihreiden kehittämiseen. Jäsenäänestys puheenjohtajasta on askel avoimempaan ja demokraattisempaan puolueeseen. Näitä askelia on otettava lisää.

 Tärkeimmät linjamme ovat köyhyyden vähentäminen ja vihreä talous. Ihmisten vapauttaminen köyhyydestä ja kestävän talouden rakentaminen ovat asioita, joissa sekä päämäärä että jokainen tavoitetta kohti otettu askel ovat tärkeitä. Olen valmis jatkossakin puolustamaan vanhoja metsiä ja norppia, joiden puolesta olen taistellut niin valtioneuvoston linnassa kuin Lapin Peurakairassa

Monet teistä tuntevat minut hyvin vuosien varrelta, ja tiedätte, että olen 37-vuotias, hienon tyttären äiti, riittävän hyvä juoksemaan ja aina valmis hassuttelemaan. Rakastan perhettä, epäsäännöllisen muotoisia mäntyjä ja hitaasti kuluvaa aikaa.

Tervetuloa siis pohtimaan vihreiden suuntaa ja politiikan tulevaisuutta!

Tässä vielä sivuni facebookissa:

http://www.facebook.com/annisinnemaki

Puheenjohtajakampanjani sivut löytyvät täältä:

http://www.facebook.com/#!/pages/Anni-Sinnem%C3%A4ki-jatkoon-Vihreiden-puheenjohtajana/199395436769103

Nettisivuni löytyvät täältä:

www.annisinnemaki.net

ystävyydellä

Anni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *