« Kaikki artikkelit

Keskustakirjaston aika on nyt

Keskustakirjaston aika on nyt

- ei kannata hermoilla Tatu

 

Kokoomuksen Tatu Rauhamäki väläytti tänään että kokoomus ei olekaan sitoutunut Helsingin Keskustakirjastoon.

Kirjaston arkkitehtikilpailu on käynnissä ja kirjaston on tarkoitus olla valmis Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017. Keskustakirjastoa on haaveiltu Helsinkiin yli vuosikymmenen ajan. Kaupunkilaiset ansaitsevat Helsingin keskustaan avoimen, epäkaupallisen tilan, jonne kaikki ovat tervetulleita. Kirjasto on kulttuurilaitoksistamme tasa-arvoisin.

Mielestäni Keskustakirjaston kanssa ei voi nyt viivytellä. Keskustakirjasto on nyt pitemmällä kuin koskaan ja sillä on kaupunkilaisten kannatus. Ihmetyttää, että kokoomuslaisten kanta nyt horjuu. Aikaisemmin tänä vuonna he ajoivat Guggenheim-museohanketta, johon valtio ei ollut sitoutunut pennilläkään. Kirjastossa valtio on mukana ainakin 8 miljoonalla eurolla, ja valtion osallistumista on vielä mahdollista kasvattaa.

Vihreät ovat sitoutuneita sekä Keskustakirjastoon että Helsingin hyvää lähikirjastoverkkoon. Helsingissä asuu vuosi vuodelta enemmän ihmisiä, joten on luontevaa että satsaamme kirjastolaitokseen enemmän kuin aikaisemmin. Ei se ole sattumaa että juuri kirjastoa on ajateltu itsenäisen Suomen symboliksi: onhan tasa-arvoinen lukutaito ja pääsy tiedon äärelle ollut suomalaisen yhteiskunnan kivijalka.

Kokoomuksesta on aika ajoin kuulunut kirjastovastaisia lausuntoja, joten aivan täysin Rauhamäen lausunto ei yllättänyt. Mutta tekee silti mieli sanoa, nyt ei kannata hötkyillä Tatu, vaan viedä Keskustakirjastoa yhtenäisenä eteenpäin, myös valtion suuntaan.

Lopullisen päätöksen Keskustakirjastosta tekee seuraava, parin viikon kuluttua valittava valtuusto.

Kirjoittaja on Hesingin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *