« Kaikki artikkelit

Nimensä veroinen Haltia

 

[caption id="attachment_977" align="aligncenter" width="693"]Näkymä Haltian terassilta: (Kuva: Riku Lumiaro) Näkymä Haltian terassilta: (Kuva: Riku Lumiaro)[/caption]

Nuuksion kansallispuistossa avattiin eilen juhlallisesti uusi luontokeskus Haltia. Olin mukana muiden ympäristövaliokunnan ihmisten kanssa ihmettelemässä luontokeskusta, sen näyttelyitä ja kaupassa myynnissä olevia pehmohaukia.

Puisen rakennuksen vihkivät käyttöön tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Menkään kaikki käymään Haltiassa! Rakennus on kaunis ja kiinnostava, oikeastaan vähän häikäiseväkin. Haltia esittelee Nuuksion kansallispuiston lisäksi pääkaupunkiseudun luontokohteita ja koko Suomen kansallispuistoverkkoa.

Haltissa toimii koululaisille lasten luontokoulu, jossa eilen rakennettiin pistiäishotelleja pölyttäjille.

Syyskuussa Haltiaan avautuu koko Suomen kattava retkipalvelu, josta voi kysyä neuvoja retkeilyyn, ideoita sopiviksi reiteiksi ja käytännön ohjeita siitä, mitä mukaan millekin reissulle.


Arkkitehti Rainer Mahlamäki kertoo Haltiasta

Muistan monen vuoden takaa Janina Anderssonin, joka selitti neuvottelevansa valiokunnassa Nuuksioon tulevan uuden luontokeskuksen rahoituksesta. Kannatti neuvotella.

Haltiassa on kahvila, jonka terassilta näkyy Nuuksion pitkäjärvi ja sen takana kohoavat järviylängön kalliot ja korkealle taivaalle ulottuvat männyt. Eilen tuntui siltä, että siitä aukeaa reitti läpi Suomen kansallispuistoihin, soille, Oulangalle, Pallaksen tuntureille ja toivottavasti tulevaisuudessa aina Käsivarren uuteen kansallispuistoon saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *