« Kaikki artikkelit

Ympäristöllä ei ole rajoja

547496_10151827206662974_1720252884_nEuroopan parlamentilla on paljon valtaa niissä asioissa jotka ovat minulle tärkeitä. Ilmastopolitiikassa Suomi ei yksin saa aikaiseksi mitään. Tavoitteita tehdään maailmanlaajuisesti ja euroopanlaajuisesti. Seuraavat kaksi vuotta ovat ilmastonmuutoksen torjumisen kannalta ratkaisevia. Seuraavassa Euroopan parlamentissa pitää olla mahdollisimman paljon niitä, jotka tunnustavat tieteelliset tosiasiat ja haluavat toimia.

Suomi ei olisi koskaan kieltänyt julmia kosmetiikan eläinkokeita yksin, ja vaikka olisikin, ei sillä olisi ollut paljon merkitystä. Kosmetiikan eläinkokeet kiellettiin koko Euroopassa. Sillä päätöksellä vaikutettiin eläinten kohteluun kaikissa jäsenmaissa ja myös Euroopan ulkopuolella. Meitä, jotka ajoimme eläinkoekieltoa, moitittiin epärealistisiksi. Nyt se on todellisuutta.

Kun suojelee muuttolintuja, vaelluskaloja ja merta, on selvää, että päätöksiä ei tehdä yhdessä kansallisvaltiossa. Yhteistyössä Eurooppa on vähimmäisvaatimus.

Euroopan taloudella on mennyt vuosia surkeasti, eikä uutta työtä ja hyvinvointia synny sillä että pohjoinen ja etelä syyttelevät toisiaan ja leikkaavat julkisia menoja kilpaa. Hyvinvointia ja työtä syntyy silloin kun on suunta ja tavoitteita. Euroopan suunta on rakentaa talous, joka kunnioittaa ympäristön sietokykyä ja on oikeudenmukainen. Meillä on siihen varaa.

Euroopan parlamentti on sulatusuuni täynnä eri kansallisuuksia, lukemattomia kieliä, oikeistoa, vasemmistoa, euroskeptisyyttä, bisnesintressejä, ihanteellisuutta ja loputonta työtä. Olen tehnyt politiikkaa niin kauan, että tiedän hyvin, koska kannattaa neuvotella ja sopia, ja koska kannattaa olla antamatta periksi. Toisia kannattaa kuunnella ja olla valmis muuttamaan omia käsityksiä parhaista keinoista. Välinpitämättömyydelle ja talouden ylivallan ihannoinnille ei koskaan kannata antaa periksi.

Kommentit

 1. Irma Roine

  Hyviä periaatteita, mutta vaikea toteuttaa. Ahneus on synti siinä missä kateuskin. Tsemppiä.

 2. Harri Markkula

  Kumpa Anni jaksaisit vielä ajaa ihmisoikeusasioitakin. Suomi on Euroopan takapajula erityisesti lasten oikeuksia koskevissa asioissa, vaikka onhan ne eläimetkin kivoja.

 3. Marianne Tapper

  Pidän sinulle peukkuja…Vaikea tehtävä, mutta sinulla on rahkeet siihen…Vuodesta 1992 itse suojellut vihreitä arvoja, nyt ikää sen verran että ilolla annan nuorempien ” tehdä” …Tjemmpailen taka-alalla …

 4. Marianne Tapper

  Pidän sinulle peukkuja…Vaikea tehtävä, mutta sinulla on rahkeet siihen…Vuodesta 1992 itse suojellut vihreitä arvoja, nyt ikää sen verran että ilolla annan nuorempien ” tehdä” …Tjemppailen taka-alalla …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *