« Kaikki artikkelit

Hakemukseni pormestariehdokkaaksi

Helsinki ja Helsingin rakentaminen yhä hienommaksi kaupungiksi on minulle tärkeä ja rakas tehtävä. Minulle olisi suuri kunnia toimia kevään 2017 kuntavaaleissa Helsingin vihreiden pormestariehdokkaana.

Helsingin on mahdollista vihreiden johdolla olla menestyvä, tasa-arvoinen kaupunki, jossa huolehditaan lasten ja nuorten hyvästä koulutuksesta, jossa annetaan uusia mahdollisuus ihmisille, joiden elämässä asiat ovat menneet huonosti ja jossa torjutaan ilmastonmuutosta yhdessä muiden edelläkävijöiden kanssa.

Vihreät on ollut johtava puolue Helsingissä jo pitkään, kaupungin muutokset ovat viime vuosina tapahtuneet ennen kaikkea meidän aloitteestamme. Tämän kevään vaaleissa kovalla ja innostuneella vaalityöllä on mahdollista, että Vihreät saavat helsinkiläisten tuen kaupungin suurimpana puolueena.

Vihreiden johtama Helsinki ammentaa energiaa kaupunkilaisten omista aloitteista ja vastuusta. Helsinki on kaupunki jossa ihmiset taustastaan riippumatta voivat ponnistella kohti omaa hyvää elämäänsä. Helsinki ei ole rasismin kyllästämä kaupunki, vaan sellainen jossa ihmisillä on tilaa olla sitä mitä he ovat.

Sellaisen Helsingin tulevaisuuden puolesta haluaisin näissä vaaleissa ja tulevina vuosina kaupungin pormestarina tehdä teidän kanssanne töitä.

Minulla on pitkä ja laaja kokemus niin Helsingin kuin valtakunnan politiikan tekemisestä ja johtamisesta. Olen toiminut kansanedustajana lähes kuudentoista vuoden ajan, ministerinä, puolueen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja Helsingin kaupunginvaltuuston jäsenenä kymmenen vuoden ajan ennen nykyistä tehtävääni.

Olen kahden lapsen äiti ja katsonut kaupunkia vuosikymmeniä vanhemman ja kasvattajan näkökulmasta. Helsinki on synnyinkaupunkini, jonka muutosta olen elänyt ja hengittänyt, johon olen vaikuttanut ja jolle olen kirjoittanut runoja.

Viimeiset kaksi vuotta olen tehnyt työtä Helsingissä kaupunkisuunnittelun ja kiinteistötoimen apulaiskaupunginjohtajana. Olen hoitanut apulaiskaupunginjohtajan tehtävää innostuksella ja intohimolla, ja näiden kahden vuoden aikana vastuualueellani on saatu paljon aikaan. Olen apulaiskaupunginjohtajana tehnyt asioita yhteistyössä valtuuston eri poliittisten ryhmien kanssa, toiminut valtuuston päättämän strategian edistäjänä ja tuonut virkamiesten parhaan tiedon ja analyysin poliittisten päättäjien tueksi. Osaan oppia asiantuntijoilta ja kuunnella huolellisesti eri osapuolten näkemyksiä mutta minulta ei myöskään puutu rohkeutta silloin kun on linjaamisen aika.

Muutos ja edistysaskeleet kaupunkisuunnittelun alalla ovat viime vuosina olleet Helsingissä nopeita. Helsinkiä rakennetaan reippaasti joukkoliikenne- ja pyöräilykaupungiksi, jossa olemassa olevat kaupunginosat lähiöistä kantakaupunkiin tiivistyvät ja jossa monimuotoinen kaupunkiluonto voi hyvin. Viime aikojen merkkipaaluja ovat olleet päätökset kahdesta pikaratikkalinjasta: Kruunusilloista ja Raide-Jokerista sekä päätös kestävää kaupunkia rakentavasta yleiskaavasta.

Tulevaa Helsinkiä tehdään toiveikkaalla asenteella niin nykyisille kuin tuleville helsinkiläisille. Rakennamme kaupunkia josta ihmiset löytävät paikkansa ja jossa ihmiset voivat toteuttaa omia tavoitteitaan ja haaveitaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *