« Kaikki artikkelit

Ilmastonmuutosta ratkotaan kaupungeissa

Kukaan ei voi ratkaista ilmastonmuutosta kokonaan ja kerralla, mutta jokainen voi tehdä osansa. Kaupungit kirivät ilmastotoimissaan. Kaupungit tekevät suunnitelmia, jotka auttavat sopeutumaan muuttuvaan ilmastoon. Monet teot auttavat molemmissa näkökulmissa – esimerkiksi viherkatot parantavat rakennusten energiatehokkuutta ja vähentävät tulvien riskiä.

Helsingin on oltava yksi edelläkävijöistä, yksi niistä kaupungeista, jotka vähentävät päästöjä kunnianhimoisesti. Helsingillä on kaikki mahdollisuudet tähän ja Helsingillä on kaikki mahdollisuudet siihen, että täällä löydetään uusia ideoita ja tapoja toimia, sellaisia, joista muut voivat inspiroitua ja ottaa käyttöön omassa ilmastopolitiikassaan.

Seuraavan valtuustokauden yksi isoista päätöksistä on ilmastopolitiikan kunnianhimon taso. Tulkaa mukaan tekemään vihreistä Helsingin suurinta puoluetta ja Helsingistä kaupunkia, joka on yksi ratkaisijoista. Isojen ongelmien edessä tarvitaan, ei valittamista, nurinaa ja jarruttelua, vaan innostunutta otetta, kykyä ratkaisuihin ja edelläkävijyyteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *