« Kaikki artikkelit

Maailma tarvitsee esimerkkejä

Olen itse kotoisin Helsingistä mutta ajattelen silti että Helsinki on luonteeltaan tulijoiden kaupunki. Ihmiset muuttavat tänne töihin ja opiskelemaan. Kun nuori ihminen muuttaa kaupunkiin hän muuttaa tänne toteuttamaan tavoitteitaan ja haaveitaan, rakentamaan omaa elämäänsä itsensä näköiseksi. Tämä toiveikkuus tuo kaupunkiin sen tunnelman ja tekee kaupungin rakentamisesta innostavaa.

Maailma tarvitsee kaupunkeja, jotka ratkovat ilmastonmuutosta. Maailma tarvitsee kaupunkeja, joissa ihmiset viihtyvät, joissa koulut ovat hyviä, joissa liikkuminen joukkoliikenteellä on sujuvaa. Maailma tarvitsee kaupunkeja, joissa ihmisten on helppo tehdä asioita yhdessä. Maailma tarvitsee esimerkkejä.

Helsinki on kaupunki, jossa päiväkodit ja koulut ovat niin hyviä, että kaikkien erilaisten lasten vahvuudet ja parhaat puolet huomataan ja niihin uskotaan. Päiväkodeissa ja kouluissa opetetaan suomea ja ruotsia niille, joiden äidinkieli on jokin muu. Helsingissä vanhemmat voivat luottaa siihen, että jokainen koulu, missä tahansa päin kaupunkia, tarjoaa hyvää opetusta. Koulujen ja päiväkotien työntekijät tuntevat, että he voivat työssään antaa lapsille parastaan.

Vihreiden johtama Helsinki investoi tulevaisuuteen, raidejoukkoliikenteeseen, siihen, että kaupunkiin töihin, opiskelemaan, avioliittoon ja turvaan tulevat löytävät asunnon ja voivat ryhtyä rakentamaan elämäänsä, toteuttamaan haaveitaan. Raide-Jokerin ja Kruunusiltojen jälkeen rakennetaan seuraavia raiteita kaupunkibulevardeille, tehdään tiivistä ja terveellistä kaupunkia, jossa monimuotoista luontoa säästetään.

Kaupunki, joka kasvaa, on elinvoimainen ja se houkuttelee uusia työpaikkoja synnyttäviä yrityksiä. Taitavat ihmiset eri puolilta maailmaa haluavat tulla kaupunkiin, jossa rasismia ei hyväksytä ja jossa avuliaat yhteisöt auttavat ihmisiä auttamaan toisiaan. Ihmisten oma aktiivisuus ja julkiset palvelut yhdessä huolehtivat ihmisistä, joiden elämäntilanne on vaikea ja hauras. Helsinki on kaupunki, jossa turvaa tarvitsevat saavat sitä ja Helsinki pitää tärkeänä, että turvaa tarvitsevat saavat tänne myös perheensä.

Helsinki on paikka, jossa ihmisten yhteistyö ja yhteiset projektit onnistuvat. Helsinki sallii ja kannustaa kaupunkilaisten omaa aktiivisuutta. Tämän päivän maailmassa talouskasvu ei ratkaise jokaista yhteiskunnallista kysymystä, mutta oikeudenmukainen tulonjako ja ihmisten yhteinen tekeminen ratkaisevat.

Helsingissä näissä vaaleissa kaupunkilaisilla, äänestäjillä, on enemmän valtaa kuin koskaan. Näissä vaaleissa äänestäjät valitsevat kaupungin johdon neljäksi vuodeksi kantamaan vastuuta ja viemään kaupunkia kohti tulevaisuutta juuri niiksi neljäksi vuodeksi joiksi äänestäjien valtakirja riittää.

Vihreät ovat innostuneesti ja tiiviissä yhteistyössä kaupunkilaisten kanssa uudistaneet rakastamaansa Helsinkiä viime vuodet. Meillä on näkemys vetovoimaisen kaupungin rakentamisesta. Meillä on näkemys kaupungista, jonka asukkailla on valtaa ideoida ja kehittää omaa kaupunkiaan. Uskon, että juuri näissä vaaleissa on aika sille, että ensimmäistä kertaa kaupungin historiassa vetovastuun kaupungista ottaa vihreät.

(Puhe Vihreiden kuntavaalikampanjan avauksessa 8.3.2017.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *