« Kaikki artikkelit

Vaalipäivänä

Tänään on vaalipäivä, päivä jolloin kaupungin asukkaat päättävät kaupungin suunnasta.

Minä ja vihreät haluamme rakentaa toiveikasta kaupunkia, kaupunkia, joka kasvaa ja antaa ihmisille mahdollisuuksia. Haluamme kaupungin, joka kasvaa raiteiden varrella ja jossa arvokas monimuotoinen luonto säilyy.

Rakennamme kaupunkia, jonne on helppo tulla töihin ja opiskelemaan, turvaan ja naimisiin. Haluamme kaupungin, jonne voivat tulle töihin sekä ne, joilla on loputtomasta valinnan mahdollisuuksia että ne, jotka pakenivat toivottomuutta. Helsinki on aina ollut tulijoiden kaupunki, jotkut meistä ovat tulleet Istanbulista, jotkut Juuasta ja jotkut Kätilöopistolta, mutta kaupunki on koti meille kaikille.

Helsingin pitää olla kaupunki, jossa voi kulkea turvassa ja rauhassa ihonväristä, sukupuolesta ja olemuksesta riippumatta. Helsinki on kaupunki, jossa on helppo perustaa yritys ja helppo löytää yritykseensä hyviä työntekijöitä.

Meille yksi tärkeimmistä tavoitteista on lasten tasavertaiset mahdollisuudet, joita haluamme parantaa huolehtimalla entistä paremmin varhaiskasvatuksesta ja peruskoulusta. Päiväkodeissa tehdään työtä, joka tuntuu ihmisen elämässä vielä vuosikymmeniä myöhemmin ja me haluamme, että Helsingissä päiväkodeissa on aikaa antaa huomiota jokaiselle lapselle.

Haluamme Helsingin, joka torjuu ilmastonmuutosta edelläkävijöiden joukossa. Helsinki on kaupunki, jossa tehdään päätös hiilen poltosta luopumisesta ja jossa investoidaan uusiin ratkaisuihin liikenteessä, energiatehokkuudessa ja resurssiviisaudessa. Täällä rakennetaan raiteita, bussit muuttuvat sähköbusseiksi ja pyöräilijöitä on koko ajan enemmän.

Tämä vaalikampanja on ollut innostava ja ilmassa on historian siipien havinaa. Uskon että ihmisten toiveikkuus ja luottamus myös ongelmien ratkaisuun johtuu ainakin osittain siitä, että Helsingissä asukkaat ja kaupunki ovat viime vuosina tehneet asioita yhdessä. Ihmisten elävät yhteisöt, joissa ihmiset auttavat toisiaan, tekevät vapaaehtoistyötä, järjestävät juhlia ja siivoavat rantoja tekevät kaupungista hyvän ja turvallisen paikan elää. Kaupungin tehtävä on tehdä ihmisten osallistuminen, aktiivisuus ja yrittäminen helpommaksi.

Vihreillä on mahdollisuus nousta tänään kaupungin suurimmaksi puolueeksi. Sen päätätte te. Minä taas iloitsen kampanjasta, mahdollisuudesta heittäytyä keskusteluihin, oppia ihmisten tyytymättömyyden ja tyytyväisyyden aiheista. Olen tehnyt kampanjaa yhdessä muiden vihreiden ehdokkaiden kanssa, jotka ovat tehneet eteenpäin katsovaa, iloista, tasavertaiseen kaupunkiin pyrkivää työtä väsymättä. Oman tiimini ihmiset ovat heittäytyneet täysillä kampanjatyöhön ja keskusteluihin, laittaneet itsensä alttiiksi oman kaupunkinsa puolesta, kuten demokratiassa parhaimmillaan tapahtuu. Olen ylpeä heistä kaikista ja ylpeä Helsingistä, hienosta kaupungista, josta voimme rakentaa vieläkin paremman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *