« Kaikki artikkelit

Mitä saimme aikaan vuonna 2017?

Vuosi 2017 lähestyy loppuaan. Helsingin politiikassa tämä vuosi on ollut kiinnostava, hengästyttävä ja hieno.

Keväällä käydyt vaalit ja keskustelu kaupungin tulevaisuudesta oli yksi vuoden kohokohdista. Kesää ja syksyä leimasivat kaupungin uuden strategian valmistelu ja hyvä strategia siitä kyllä tulikin.

Mitä sitten olemme saaneet aikaan Helsingissä tänä vuonna? Paljon!

Helsinki päätti uusista kunnianhimoisista päästövähennystavoitteista: Helsinki on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Helsinki muuttaa liikennejärjestelmäänsä määrätietoisesti: tulevaisuudessa kuljemme yhä enemmän viihtyisästi raiteilla. Tällä valtuustokaudella suunnitellaan Vihdintien ja Tuusulanväylän kaupunkibulevardeja ja tehdään päätös Vihdintien pikaratikasta.

Myös pyöräilyyn satsataan. Pyöräilyyn käytettävät investointirahat kaksinkertaistetaan tulevien kolmen vuoden aikana. Hämeentien pyöräkaistat ja joukkoliikennekatu etenevät: Hämeentien katusuunnitelma hyväksyttiin kaupunkisuunnittelulautakunnassa yksimielisesti. Menestykseksi osoittautunutta kaupunkipyöräjärjestelmää laajennetaan edelleen.

Helsinki vaalii monimuotoista ja ihanaa luontoaan: luonnoltaan arvokkaan Vartiosaaren kaavoitussuunnitelmia lykättiin ja Kivinokka suojeltiin. Vihreiden työllä valtuustossa on näissä päätöksissä ratkaiseva merkitys.

Kasvavaan kaupunkiin tarvitaan lisää asuntoja, koteja täällä kasvaneille ja tänne muuttaville ihmisille. Uusia asuntoja kaavoitetaan vuonna 2017 tehdyillä kaupunginvaltuuston päätöksillä yhteensä 582 000 kerrosneliömetriä. Tämä tarkoittaa tulevaisuudessa asuntoja vähintään 13 000 ihmiselle. Ja luku on enemmän kuin viime vuonna ja reippaasti enemmän kuin sitä edellisenä. Suunta on siis oikea.

Asuntoja myös valmistuu tänä vuonna selvästi enemmän kuin viime vuonna ja reippaasti enemmän kuin sitä edellisenä vuonna. Helsinki kasvaa rohkeimpiakin ennusteita nopeammin, ja meidän on vastattava kasvun haasteeseen rakentamalla riittävästi erilaisten ihmisten tarpeisiin.

Helsingissä kaupungin tulevaisuuden rakentaminen ja päätösten tekeminen on yhteistyötä. Kiitos omasta puolestani kaikille teille joiden kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä tämän vuoden aikana. Kiitos niin kompromisseista kuin erimielisyyden hetkistäkin. On ollut myös todella hienoa tehdä työtä yhdessä uuden ja aikaisempaa suuremman, innostuneen ja osaavan vihreän valtuustoryhmän kanssa. Kiitos kaikki vihreät omistautumisestanne entistä paremman Helsingin rakentamiselle.

Ensi vuona työ kestävän kaupungin rakentamisessa jatkuu vähintään yhtä kiihkeänä. Tammikuussa pääsemme käsittelemään seuraavaa merkittävää ratikkahanketta, Kalasatama-Pasila –raitiotietä ja helmikuun lopussa päästövähennysten toimenpideohjelman tulisi olla valmis. Alkuvuodesta Veräjämäen lehtojen suojelu etenee ja saaristoluonnon arvoja kartoitetaan entistä huolellisemmin.

Odotan siis innolla vuotta 2018!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *