« Kaikki artikkelit

Herttoniemen metroaseman peruskorjaus etenee

Herttoniemen metroasema on joutunut odottamaan peruskorjausta pitkään. Nyt hankkeessa otettiin onneksi iso askel eteenpäin.

Eilen kaupunkiympäristölautakunnassa päätimme käynnistää kilpailun Herttoniemen metrokorttelin peruskorjauksesta. Metroaseman yhteyteen voidaan korjauksen yhteydessä rakentaa asuntoja, toimistoja ja liiketilaa. Näin suositulle alueelle, ja juuri joukkoliikenteen solmukohdan ympärille, saadaan lisää ihmisten tarvitsemia asuntoja.

Kilpailu käydään kaksivaiheisena, ja tämänhetkisen tiedon mukaan itse peruskorjaus käynnistyy vuonna 2022.

Kaupunki edellyttää, että metroaseman maantasokerros suunnitellaan avoimeksi ja kutsuvaksi. Myös bussiterminaalista tulee suunnitella ilmeeltään eloisa ja turvallinen käyttää. Rakennukset saavat olla Hiihtomäentien puolelta enintään 5-6 -kerroksisia ja Itäväylän puolelta enintään 12-kerroksisia.

Lautakunta teki kilpailun vaatimuksiin vielä kaksi lisäystä. Edellytämme rakennushankkeelta kunnianhimoista energiatehokkuutta, vähintään A-energialuokkaa. Lisäksi kilpailuohjelmaan lisätään vaatimus, jossa julkisen taiteen paikkoja tulee osoittaa yhteisiin julkisiin tiloihin.

Herttoniemen metroasema on melko virttyneen oloinen ja olen itse saanutt paljon palautetta sen peruskorjaamisen kiirehtimisestä. Olisi hienoa, jos hanke voisi alkaa jopa vähän aiemmin, mutta toisaalta on todella tärkeää, että metroaseman välittömän ympäristön ja metroaseman päälle tulevan täydennysrakentamisen suunnittelu ja rakentaminen tehdään yhtä aikaa metroaseman peruskorjauksen kanssa.

Helsingin tavoitteena on tuoda uusia asuntoja ja uusia työpaikkoja nimenomaan joukkoliikenteen solmukohtiin ja jo rakennettuun ympäristöön. Herttoniemen metroasema todellakin on tällainen paikka. Herttoniemessä kaupunki rakensi yhdessä herttoniemeläisten kanssa visiota tulevaisuuden Herttoniemestä ja tulevaisuuden täydennysrakentamisesta ja näissä keskusteluissa kävi selväksi, että herttoniemeläiset arvostavat viheralueitaan ja haluavat ohjata täydennysrakentamisen metroaseman ympäristöön ja yritysalueen tienoille. Tämä nyt käynnistyvä kilpailu täydennysrakentamisesta ja metroaseman peruskorjauksesta on myös tämän yhteistyön tulosta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *