« Kaikki artikkelit

Lisää raiteita Helsinkiin

Lisää raiteita! Teimme äsken tärkeän päätöksen uusista raitioteistä Helsinkiin: tulossa on pikaratikkayhteys ja vanhojen ylikuormittuneiden bussilinjojen korvaamista raiteilla kantakaupungin läntisten osien läpi. Nämä ratikat tulevat todella tarpeeseen.

Vihdintien pikaraitiotiestä tulee sujuva ja luotettava tapa kulkea Kannelmäestä Pohjois-Haagan kautta  ja Munkkivuoren kautta keskustaan. Pikaraitiotie kulkee lähes koko matkan omalla kaistallaan, joten se kulkee kaikkina aikoina jouhevasti ja häiriöttömästi, ruuhkiin juuttumatta. Se on osa toimivaa raideliikenteen verkostoa, jossa esikaupunkikeskustojen yhteydet paranevat.

Läntisen kantakaupungin raitiotie puolestaan siirtää nykyisellään hyvin ruuhkaisten bussilinjojen matkustajia raiteille. Liiankin täysiksi kuormittuneet bussit 14 ja 18 vaihtuvat raitiovaunuun, johon mahtuu enemmän matkustajia ja jonka matkustusmukavuus on parempi. Kun raiteet korvaavat busseja, myös kaupunki-ilma on puhtaampaa ja terveellisempää meille kaupunkilaisille.

Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii meiltä sujuvia ja hyviä mahdollisuuksia liikkua vähäpäästöisesti. Me tarvitsemme lisää raideliikennettä, koska se tekee helsinkiläisten arjesta helpompaa, vähentää päästöjämme ja liikuttaa suuria ihmisimääriä varmistaen, etteivät kaupungin kadut jumiudu ruuhkaisiksi. Näin eteenpäinkatsovaa päätöstä oli ilo olla tekemässä.

(Kuva: havainnekuva uudesta raitiotiestä Fredrikinkadulla)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *