« Kaikki artikkelit

100 000 uutta puuta Helsinkiin

Lisää puita Helsinkiin! Tänään hyväksyimme kaupunginvaltuustossa Vihreiden aloitteen 100 000 uuden puun istuttamisesta kaupunkiin. Me teimme aloitteen, koska puita kannattaisi istuttaa oikeastaan aina, kun se vain on mahdollista.

Me tarvitsemme monimuotoista metsää, mutta sen lisäksi me tarvitsemme puita ja luontoa myös mahdollisimman moneen paikkaan ympäri kaupunkia. Puita ja muuta kasvillisuutta mahtuisi moneen sellaiseen paikkaan, joissa niitä ei vielä ole.

On paljon syitä siihen, miksi tämä on tärkeää. Puut tekevät kaupungista elävämmän, vihreämmän ja viihtyisämmän. Monet Helsingin kadut ovat tunnettuja juuri kauniista puurivistöistään ja kun katuja korjataan, kaupunkilaisia kiinnostaa oikeastaan kaikkein eniten, palautetaanhan puut varmasti paikoilleen remontin jälkeen.

Puut suojaavat paahteelta ja melulta, viilentävät kuumalla sekä parantavat ilmanlaatua. Ne sitovat kosteutta, joten ne lieventävät myös kaupunkitulvien riskejä. Puut hidastavat ilmaston lämpenemistä sitomalla ilmakehästä hiilidioksidia ja ne lisäävät kaupunkiluonnon monimuotoisuutta.

Tärkeä syy on myös se, että puut ovat helsinkiläisille tärkeitä ja arvokkaita. Niin tärkeitä, että osallistuvan budjetoinnin OmaStadi-äänestyksessä puiden istuttaminen äänestettiin viime syksynä kaikkein suosituimmaksi hankkeeksi koko kaupungissa. Helsinkiläiset selvästi haluavat lisää vihreyttä kaupunkiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *