« Kaikki artikkelit

Helsingistä maailman inhimillisin pandemiasta toipuva kaupunki

Nyt se on virallista. Tulin tänään nimetyksi Vihreiden pormestariehdokkaaksi. Valtava kiitos luottamuksesta.

Mennyt vuosi ja tämä kevät vaaleineen ovat niin monin tavoin jotain sellaista, mitä emme ole koskaan ennen nähneet. 

Meistä ihmisistä kertoo paljon se, mitä me voimme oppia odottamattomista ja uusista tapahtumista ja vaikeista käänteistä. Oma tavoitteeni on, että Helsingistä tulee maailman inhimillisin pandemiasta toipuva kaupunki. Rakennetaan uutta kestävästi, korjataan haavoja ja railoja, nostetaan heitä jotka ovat poikkeusoloissa putoamassa matkasta. Ollaan valmiita oppimaan siitä kaikesta mitä on tapahtunut.

Helsingin täytyy työskennellä aikaisempaa määrätietoisemmin uusien työpaikkojen synnyn ja yritysten toimintaympäristön hyväksi. Meidän täytyy vaatia maan hallitukselta sen helpottamista, että Suomeen on vaivatonta tulla töihin. Erityisen vaikea tilanne on ollut kulttuuri- ja tapahtuma-alalla, josta työ on tämän vuoden aikana pitkälti kadonnut. Ala tarvitsee kaupungin aktiivista otetta. Myös monelta nuorelta on samalla jäänyt se tärkeä ensimmäinen työpaikka saamatta ja että näin ei jatkuisi on myös meidän vastuullamme.

Taloudellisen velan lisäksi pandemia on synnyttänyt valtavasti inhimillistä velkaa, joka näkyy niin hammashoidon jonoissa kuin siinä, että yhä useampi nuori voi huonosti. Nyt tarvitaan näiden hyvinvointierojen umpeen kuromista. Erityisesti työn lasten ja nuorten hyvinvoinnin puolesta täytyy olla huolellisempaa ja kunnianhimoisempaa kuin aiemmin.

Ilmastokriisi tapahtuu tässä ja nyt. Näemme kuumenevan maailman yhä selkeämmin konkreettisesti ympärillämme, tunnemme sen. Työn päästöjen vähentämiseksi ja luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi täytyy olla tehokkaampaa kuin mihin olemme aiemmin pystyneet. Helsinki luopuu hiilestä tällä vuosikymmenellä ja niin Suomessa kuin maailmalla kiinnostaa se, miten tämän muutoksen teemme.

Tarvitsemme myös johtajuutta, jolla on kykyä rakentaa samaan aikaan keskustelevaa, uteliasta, moniäänistä ja määrätietoista päätöksentekoa ja toimintatapaa.

Keväällä 2019 Vihreät oli ensimmäistä Helsingin suurin puolue sekä eduskunta- että eurovaaleissa. Sille inhimilliselle ja kestävälle tulevaisuudelle, jota Vihreät ovat rakentamassa, on helsinkiläisiltä jo olemassa suurta luottamusta. Miten toiveikasta tämä onkaan tulevien vaalien kannalta.

Helsingin suunnasta päätetään huhtikuussa. Tule mukaan rakentamaan vihreää, inhimillistä ja elinvoimaista kaupunkia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *