« Kaikki artikkelit

Jaksetaan vielä hetki

Hallitus on tänään ilmoittanut, että Suomessa toteutetaan maaliskuun 8. päivästä alkaen kolmen viikon sulkutila. Koronatilanne on tällä hetkellä hyvin vaikea muuntoviruksen levitessä.

Poikkeukselliset toimet tehdään ihmishenkien suojelemiseksi ja jotta jokainen tarvitseva saisi Suomessa tehohoitoa. Ravintolat ja baarit sulkevat ovensa, etäopetus jatkuu ja siihen siirtyvät myös yläkoulut. Yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään, joukkoliikenteen matkustajamääriä ja julkisten tilojen käyttöä rajoitetaan. Yli kuuden hengen kokoontumisrajoitus pysyy voimassa, samoin kuin maski- ja etätyösuositukset.

Koronatilanne ja pitkään jatkuneet poikkeukselliset olot koettelevat monen arkea, jaksamista ja taloutta. Erityisesti nuorten.

Nuoret ovat jo joutuneet maksamaan koronatoimista kohtuuttoman korkeaa hintaa. Rajoitukset ovat tuntuneet kipeimmin heikoimmassa asemassa olevien nuorten elämässä. Siksi on tärkeää, että kun rajoituksia aletaan purkaa, tämä tehdään lapsiin ja nuoriin kohdistuvista rajoituksista aloittaen.

Tärkeää on myös, että hallituksen tämänpäiväisessä lisätalousarviossa on satsattu erityisesti lasten, nuorten ja perheiden tukeen sekä ammatilliseen koulutukseen. Tämä raha tulee tarpeeseen jotta voimme nousta pandemiasta inhimillisesti ketään pudottamatta. Myös kulttuurialan lisärahoitus on toivottavasti edes pieni valonpilkahdus alan hyvin vaikeiden aikojen keskellä. Ja kaiken keskellä rokotuksetkin etenevät.


Jaksetaan vielä hetki. Pidetään toisistamme huolta, ettei kenenkään tarvitsisi nyt pudota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *