« Kaikki artikkelit

Helsingin palkkaohjelma nostaa varhaiskasvatuksen opettajien ja monien muiden tärkeiden työntekijöiden palkkoja

Varhaiskasvatuksen opettajien ja monien muiden tärkeiden työntekijöiden palkat nousevat!
Syksyn budjettineuvotteluissa paiskimme ympäripyöreitä päiviä, jotta saamme varmistettua riittävän rahoituksen palkkaohjelmalle. Tavoite toteutui, ja nyt palkkojen korotuksista on päätetty. Palkkaohjelma on ollut käytössä vuodesta 2018 Helsingissä ja sen avulla työntekijöiden palkkoja on korotettu vuosittain.
Palkankorotuksia saavat tänä vuonna varhaiskasvatuksen opettajat, S2-opettajat, sosionomit, erityisopettajat ja kiertävät varhaiskasvatuksen erityisopettajat, jolloin lähes 3000 varhaiskasvatuksen työntekijän palkka nousee 164 eurolla kuukaudessa. Varhaiskasvatuksen opettajien palkka on tämän jälkeen Helsingissä yli 3000 euroa. Varhaiskasvatuksen lastenhoitajien palkkoja korotettiin palkkaohjelman avulla viimeksi viime vuonna.
Palkankorotuksia saavat myös sosiaalityöntekijät, johtavat sosiaalityöntekijät, lastenvalvojat, psykologit, neuropsykologit ja puheterapeutit. Myös koulujen oppilas- ja opiskelijahuollon psykologit ja johtavat psykologit saavat palkankorotuksen. Korotus on luvassa myös Helsingin nuoriso-ohjaajien palkkoihin.
Nämä kaikki työntekijäryhmät tekevät valtavan tärkeää työtä meille tärkeissä palveluissa. Työntekijöiden houkuttelu on ollut jo pidempään vaikeaa erityisesti vaativilla naisvaltaisilla aloilla, kuten päiväkodeissa ja sosiaali- ja terveyspalveluissa. Palkkoja korotetaan nyt aloilla, joilla osaajista on pulaa ja työ siksi kuormittavaa.
Työntekijävaje näkyy luonnollisesti myös palveluiden laadussa. Esimerkiksi hyvästä varhaiskasvatuksesta huolehtiminen ei onnistu, jos osaavia työntekijöitä ei ole riittävästi. Toivon, että palkkojen korotukset ratkovat nyt henkilöstöpulaa. Palkka ei ole ainoa syy, miksi näiltä helsinkiläisten hyvinvoinnin kannalta tärkeiltä aloilta puuttuu työntekijöitä, mutta täytyy sanoa että se on kyllä yksi tärkeimmistä.
Lisäksi kaikki Helsingin työntekijät ovat saaneet tälle vuodelle 200 euron kulttuuri- ja liikuntasetelin.
Jokaisen tärkeän työntekijäryhmän palkkaa ei voida korottaa yhtenä vuotena. Palkkaohjelman jatkaminen myös ensi vuonna on vihreiden tavoitteiden kärjessä, ja sen eteen jatkamme työskentelyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *