« Kaikki artikkelit

Lisää vehreyttä ja elämää Töölönlahden puistoon

Töölönlahden puistoa kehitetään jo ensi kesäksi. Tätä on todellakin toivottu.

Alueelle on suunniteltu muun muassa kukkaloistoa ja istutuksia, leikki-, peli- ja oleskelualueita sekä tanssilava. Tilaa varataan myös kioskeille ja alueelle on tulossa vesileikkipaikka. Ensimmäiset työt käynnistyvät huhti−toukokuun vaihteessa. Luvassa on myös uusien puiden ja pensaiden istutuksia. Jos jokin alue kaipaa kipeästi lisää eläväistä ja monipuolista kasvillisuutta, se on juuri Töölönlahti. Nurmikenttiä muutetaan myös monimuotoisemmiksi niityiksi.

Kattavampi ja perinpohjaisempi puiston uudistaminen on myös luvassa, mutta sen valmistelun aikana puiston viihtyisyyttä parannetaan nopeasti, mikä on erittäin tärkeää. Töölönlahdenpuisto on Helsingin paraatipaikkoja jossa voisi olla elämää ja toimintaa paljon enemmän, menneinä kesinä se on ollut lähinnä karrelle paahtunut lähes autio nurmikenttä.

Töölönlahdenpuiston idea- ja konseptisuunnitelma, jonka suuntaviivoilla puiston pysyvää parantamista toteutetaan, valmistuu kesällä 2024. Sitä saa kuka tahansa kommentoida!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *