« Kaikki artikkelit

Vaalit 2007

thumb_sinnemki_net_99412juliste.jpg
Olen 33-vuotias Vihreiden kansanedustaja Helsingin Alppilasta.

Olen motivoitunut ja innostunut jatkamaan työtäni, minkä vuoksi olen ehdolla kolmannelle kaudelle eduskuntaan.

Vaaliteemani eduskuntavaaleissa 2007 ovat:

1. Tarvitaan aikaa, ei lisää tavaraa

Luonnonvarojen liikakäyttö ei ole onnellisuuden edellytys. Sen sijaan tarvitsemme aikaa läheisille ja muille tärkeille asioille.
Tulevassa eduskunnassa haluan ajaa politiikkaa, joka rakentaa kestävää ja oikeudenmukaista taloutta. Ihmisille on tuotettava hyvinvointia nykyistä tasa-arvoisemmin ja ekologisemmin. Etelä-Suomen lajirikkaat metsät pitää suojella ja ilmastonmuutosta pahentava energiankulutuksen kasvu saada aisoihin.

2. Vaurastuminen kuuluu kaikille

Yhteiskunnan vaurastumisen pitää näkyä kaikkien suomalaisten elämässä. Lapsiperheiden, opiskelijoiden, työttömien ja eläkeläisten perusturvaa on parannettava. Teen parhaani, jotta pätkätyöläiset ja apurahalla työskentelevät pääsevät kunnon sosiaaliturvan piiriin. Terveyspolitiikan pitää olla oikeudenmukaisempaa. Tuloerojen tasaaminen on pitkään kuulunut suomalaiseen perinteeseen, eikä siitä ole syytä luopua.

3. Kulttuuri on hyvinvointia

Yhteiset kulttuurikokemukset ja julkiset tilat rakentavat hyvää yhteiskuntaa. Kirjastot, teatterit ja suomalainen elokuva eivät synny itsestään. Haluan, että kulttuuri saa riittävästi rahoitusta koskettaakseen ja yhdistääkseen ihmisiä myös tulevaisuudessa.

4. Maailma Suomessa

Kuilu maailman rikkaiden ja köyhien välillä kasvaa. Samaan aikaan suomalaiset liikkuvat maailmalla enemmän kuin koskaan. Myös Suomeen tullaan keikkatöihin, parisuhteen perässä ja jotkut tulevat pakolaisina. Haluan Suomen, joka käyttää vähintään 0,7 prosenttia BKT:sta kehitysyhteistyöhön. Haluan maan, jonne niin Nokian insinöörit kuin afganistanilaiset turvapaikanhakijatkin ovat tervetulleita.

Lisäksi maailmassa on monta tärkeää asiaa, joista eduskunta päättää. Ainakin nämä ovat minulle ensi vaalikaudella tärkeitä:

Opintoraha ylös
Sipoonkorpi suojeltava
Perheen sisäinen adoptio
Ekologinen verouudistus
Vanhemmuuden kustannukset tasattava
Suurempi pakolaiskiintiö
Kädellisten eläinkokeet kiellettävä


1. Tarvitaan aikaa, ei lisää tavaraa

Luonnonvarojen liikakäyttö ei ole onnellisuuden edellytys. Sen sijaan tarvitsemme aikaa läheisille ja muille tärkeille asioille.
Tulevassa eduskunnassa haluan ajaa politiikkaa, joka rakentaa kestävää ja oikeudenmukaista taloutta. Ihmisille on tuotettava hyvinvointia nykyistä tasa-arvoisemmin ja ekologisemmin. Etelä-Suomen lajirikkaat metsät pitää suojella ja ilmastonmuutosta pahentava energiankulutuksen kasvu saada aisoihin.

2. Vaurastuminen kuuluu kaikille

Yhteiskunnan vaurastumisen pitää näkyä kaikkien suomalaisten elämässä. Lapsiperheiden, opiskelijoiden, työttömien ja eläkeläisten perusturvaa on parannettava. Teen parhaani, jotta pätkätyöläiset ja apurahalla työskentelevät pääsevät kunnon sosiaaliturvan piiriin. Terveyspolitiikan pitää olla oikeudenmukaisempaa. Tuloerojen tasaaminen on pitkään kuulunut suomalaiseen perinteeseen, eikä siitä ole syytä luopua.

3. Kulttuuri on hyvinvointia

Yhteiset kulttuurikokemukset ja julkiset tilat rakentavat hyvää yhteiskuntaa. Kirjastot, teatterit ja suomalainen elokuva eivät synny itsestään. Haluan, että kulttuuri saa riittävästi rahoitusta koskettaakseen ja yhdistääkseen ihmisiä myös tulevaisuudessa.

4. Maailma Suomessa

Kuilu maailman rikkaiden ja köyhien välillä kasvaa. Samaan aikaan suomalaiset liikkuvat maailmalla enemmän kuin koskaan. Myös Suomeen tullaan keikkatöihin, parisuhteen perässä ja jotkut tulevat pakolaisina. Haluan Suomen, joka käyttää vähintään 0,7 prosenttia BKT:sta kehitysyhteistyöhön. Haluan maan, jonne niin Nokian insinöörit kuin afganistanilaiset turvapaikanhakijatkin ovat tervetulleita.

Lisäksi maailmassa on monta tärkeää asiaa, joista eduskunta päättää. Ainakin nämä ovat minulle ensi vaalikaudella tärkeitä:

Opintoraha ylös
Sipoonkorpi suojeltava
Perheen sisäinen adoptio
Ekologinen verouudistus
Vanhemmuuden kustannukset tasattava
Suurempi pakolaiskiintiö
Kädellisten eläinkokeet kiellettävä

Kalenteristani näet, missä liikun eli milloin minua voi tulla tapaamaan.

Eduskuntavaalikampanjaa pyörittää tukiryhmä, jonka toimintaan olet lämpimästi tervetullut mukaan. Kysy lisää ja ilmoita itsesi postituslistalle: tukiryhmän vetäjä Liisa Selvenius, liisa.selvenius@helsinki.fi tai 0504104201.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *