« Kaikki artikkelit

Lapsiperheiden eriarvoistuminen on pysäytettävä

Suomi on vauraampi kuin koskaan. Suurin osa lapsiperheistä on päässyt osalliseksi myönteisestä tulokehityksestä, mutta ulkopuolelle on jäänyt liian moni. Suomessa on 135 000 lasta, jotka elävät köyhyysrajan alapuolella. Köyhiä lapsiperheitä on nyt enemmän kuin 10 vuotta sitten. Etenkin yhden vanhemman perheet ja monilapsiset perheet ovat tilanteessa, josta on vaikea päästä eteenpäin.


- Lapsiperheiden eriarvoistuminen on pysäytettävä. Lapsiköyhyyden poistamisen on oltava osa seuraavan hallituksen ohjelmaa, Sinnemäki vaatii.

Lapsiperheiden köyhtymiseen on monta syytä. Laman jälkeen töihin tulleen sukupolven työsuhteet ovat vieläkin lyhyitä pätkiä. Samalla perhepoliittisten tulonsiirtojen arvo on heikentynyt. Yhden vanhemman perheiden vanhempien on myös usein hankala vastaanottaa sitä työtä, mitä on tarjolla. Jos päiväkoti menee kiinni viideltä, on vaikea mennä kuudeksi töihin.

- Nykyinen hallitus ei lähtenyt torjumaan lasten eriarvoistumista, vaikka paljon on tehtävissä. Vanhemmuuden kustannukset on tasattava kaikkien työnantajien kesken, jotta pätkätyöt vähenevät. Pienintä äitiyspäivärahaa, elatustukea ja lapsilisää on korotettava. Ja perheille on oltava tarjolla joustavaa päivähoitoa ja kotipalvelua, Sinnemäki listaa Vihreiden vaatimukset.

Vihreillä on Pohjois-Savossa viisi eduskuntavaaliehdokasta. Eduskuntavaaleja tehdään teknisessä vaaliliitossa Vasemmistoliiton kanssa, joka eilen syytti Vihreitä äänten keskittämisestä Raimo Tuomaiselle.

- On normaalia, että vaaliliitossa päätetään, kenen kampanjaa koko porukka tukee. Tällä keinolla esimerkiksi Tarja Cronberg nousi viime vaaleissa eduskuntaan Pohjois-Karjalasta. Valinta on silti äänestäjän. Meillä on viisi ehdokasta, joista Vihreiden äänestäjät voivat valita, Sinnemäki sanoo.

Sinnemäki vierailee Kuopiossa 14.3.2007 kampanja-apuna ja paikallisilla mielenterveysviikoilla.

Lisätietoja:
Anni Sinnemäki puh. 050 511 3166

Katso myös:
Blogimerkintä Vihreiden kampanjablogissa: Miksi lapset jäivät ilman kakkua?
Yksinhuoltajan päiväkirja -sivusto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *